Afbeelding

Dorpsnetwerk in Almkerk en Uppel van start

Algemeen 407 keer gelezen

ALMKERK • In Almkerk en Uppel is omkijken naar en zorgen voor elkaar gelukkig nog heel gewoon. Toch merken inwoners ook hier dat het soms moeilijk is om praktische hulp voor een kleine klus te vinden. Daarom hebben de Dorpsraad Almkerk, de hervormde kerk, de gereformeerde kerk en de gereformeerde kerk vrijgemaakt samen het Dorpsnetwerk Almkerk opgezet.

Inwoners van Almkerk en Uppel kunnen zich bij het dorpsnetwerk aanmelden als hulpvrager of als hulpbieder. Het gaat om kortdurende, praktische hulpvragen zoals boodschappen doen, een hond uitlaten, een ritje naar een ziekenhuis, en dergelijke.

Hoe werkt het dorpsnetwerk? Hulpbieders die zich aanmelden komen op een lijst. Bij een hulpvraag wordt een hulpbieder door één van de coördinatoren van het netwerk benaderd. De hulpbieder kan de hulpvraag aanvaarden, maar kan ook 'nee' zeggen als het niet uitkomt.

Hulpvragers bellen, appen of mailen het dorpsnetwerk. De coördinator zoekt dan een beschikbare hulpbieder. Als de hulpvraag buiten de mogelijkheden van het dorpsnetwerk valt, dan zal de coördinator de hulpvrager helpen de juiste professionele zorgverlener te benaderen.

Officiële instanties
Ook officiële instanties zoals maatschappelijk werk, thuiszorginstellingen en het wijkteam van de gemeente kunnen het netwerk inschakelen wanneer er hulpvragen zijn die buiten hun werkzaamheden vallen. Het dorpsnetwerk werkt op vrijwillige basis: de hulp wordt gratis geboden.

Signaleren
Daarnaast willen de initiatiefnemers dat het netwerk een signalerende functie heeft. Wanneer iemand zich zorgen maakt over een persoon in de buurt, denkt het dorpsnetwerk graag mee en wordt er gekeken of dorpsgenoten iets kunnen betekenen voor deze persoon.

Mensen die bereid en in de gelegenheid zijn om af en toe hulp te bieden aan een andere Almkerker, kunnen zich aanmelden via netwerk.almkerk@gmail.com of 06-11873755. Hulpbieders kunnen zich nu al aanmelden, hulpvragers kunnen het netwerk vanaf 31 maart benaderen.

Het telefoonnummer is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 18.00 en 20.00 uur. De telefoon is in handen van één van de coördinatoren: Rianne Dekker, Helene Plomp, Henk Groeneveld, Kant Elshout of Nico Vink.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden