Afbeelding
Foto: ingimage

Alcohol-pilot gemeente en NOAD'32

Algemeen 358 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • De gemeente Aalburg en voetbalvereniging NOAD'32 gaan een pilot starten om het alcoholgebruik onder minderjarige leden tegen te gaan.

Dat heeft burgemeester Fons Naterop vorige week in de Aalburgse raadszaal gezegd. Aan de opzet van de pilot wordt in overleg met NOAD'32 nog gewerkt.

Naterop heeft met de vier Aalburgse voetbalclubs en discotheek De Schuur in Eethen gesprekken gevoerd over het terugdringen van alcohol- en ook drugsgebruik onder jongeren. "Zij zijn immers ook verantwoordelijk in die hele preventieketen", aldus de burgemeester.

Veel begrip
Naar eigen zeggen kon hij in de gesprekken op 'heel veel begrip' van de verenigingen rekenen. GDC, Achilles Veen en Wilhelmina'26 hebben aangegeven het onderwerp in de bestuurskamer nog eens aan te kaarten. De clubs hebben ook aangegeven dat ze de vrijwilligers die achter de bar staan zullen aanspreken.

De afgelopen tijd zijn al controles op de handhaving van de minimumleeftijd voor het schenken van alcohol uitgevoerd, liet Naterop verder weten.

Daarbij zijn ook bekeuringen uitgedeeld voor verschillende overtredingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden