Wethouder Izak Koedoot mocht vrijdag De Florijn dopen.
Wethouder Izak Koedoot mocht vrijdag De Florijn dopen. Foto: Teus Admiraal

Slapen in de kluis van voormalige Rabobank Woudrichem

Algemeen 1.658 keer gelezen

WOUDRICHEM • René Mooy van het Giessense aannemersbedrijf Almbouw kocht begin vorig jaar het voormalige Rabobank kantoor in Woudrichem. Afgelopen vrijdag was het tijd voor de officiële opening van De Florijn, onder toeziend oog van natuurlijk René Mooy, Rabobank Altena-directeur Johan Verweij en wethouder Izak Koedoot van de gemeente Woudrichem.

Natuurlijk ontbraken de huidige bewoners van De Florijn vrijdag niet tijdens de opening. Want Almbouw realiseerde in het pand zeven appartementen. "Het gebouw moet je eigenlijk zien als een schip dat aan de kade ligt. Het volledige bovenste deel van het schip is nu een groot penthouse, met dakterras. Daarnaast zijn er nog twee penthouses en vier appartementen. Alle woningen waren snel verkocht en zijn eind december al opgeleverd."

Tevreden
Mooy kijkt met een tevreden gevoel terug op de opening, waarbij alle aspecten die met het pand te maken hebben, terugkwamen. Zo mocht Johan Verweij met een koevoet de behuizing van de bestaande pin van het gebouw slopen. "De behuizing zat er nog, de pin niet meer. Johan mocht het er af slopen, maar was duidelijk niet zo handig met een koevoet. Volgens hem omdat hij altijd op kantoor zit", lacht Mooy.

Wethouder Koedoot sloeg een fles champagne stuk tegen de romp van het 'schip', doopte daarmee het gebouw en wenste de bewoners een behouden bewoning. Aansluitend werd de Woerkumse vlag gehesen. Voor Almbouw was het project een bijzondere klus. "We mochten heel veel zelf bepalen, dus we konden onze creativiteit de vrije loop laten. Daarnaast hebben we aan de Rabobank en de gemeente beloofd om zoveel mogelijk originele materialen te gebruiken en terug te laten komen. Dat maakt het pand meteen ook duurzaam."

Nog niet klaar
Met de officiële opening van De Florijn is Almbouw nog niet klaar met verbouwen aan de Oude Ban in Woudrichem, vertelt Mooy.

"In eerste instantie was het de bedoeling dat de begane grond gebruikt zou gaan worden voor commerciële doeleinden. Het bleek in de praktijk echter lastig om gegadigden voor de ruimte te vinden. Wel hadden diverse mensen al aangegeven dat ze er graag zouden willen wonen. In overleg met de gemeente, de bewoners en ons is nu besloten om hier nog drie appartementen te gaan realiseren. Het is een logischere oplossing als er bewoning komt."

De verbouwing zal op dezelfde manier en in dezelfde stijl gebeuren als wat Almbouw inmiddels al heeft gerealiseerd. Dus opnieuw met gebruik van zoveel mogelijk originele materialen en items. Waaronder de originele kluis. "Die blijft erin zitten. We hebben het in de huidige tekeningen omgetoverd tot slaapkamer. Dan kun je dus in de kluis slapen."

Marjo van Andel

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden