Afbeelding
Foto: Teus Admiraal

Dokman viert 20-jarig jubileum

Algemeen 271 keer gelezen

SLEEUWIJK • Tandprothetische Praktijk Dokman in Sleeuwijk bestaat twintig jaar. Een moment om bij stil te staan. Dat gebeurt zaterdag 4 maart met een open huis aan de Nieuwe Es 165 van 10.00 tot 14.00 uur, voor zowel trouwe als nieuwe klanten.

Arnold Dokman, die al 35 jaar in het vak zit, begon zijn praktijk in Sleeuwijk twintig jaar geleden aan de Tienhont. Ruim twee jaar geleden werd intrek genomen in een gloednieuw pand in het fraaie winkelcentrum de Nieuwe Es. In de tussentijd werd het een echt familiebedrijf.

Echtgenote Liesbeth Dokman verruilde haar onderwijsbaan voor 'een vliegende keep'-baan in de praktijk van haar man en zoon Daan (26), inmiddels klinisch prothesetechnieker, is er ook al meer dan twee jaar werkzaam. Naast vader Dokman is ook hij bevoegd om in de mond te werken.

Bekend baken
Twintig jaar is TPP Dokman in het Land van Heusden en Altena en daarbuiten een bekend baken op het gebied van de gebitsprothese. Een periode van vooral ook veel innovatie, zegt Arnold Dokman (58). "Innovatie is naast patiëntvriendelijkheid echt een sleutelwoord bij ons." Was het vroeger een eenvoudig kunstgebit tegenwoordig kun je voor implantologie, digitale prothese technieken, een prothese of een klikgebit, allemaal zonder tussenkomst van de tandarts bij de Sleeuwijkse tandprotheticus terecht.

Meegaan met de nieuwste ontwikkelingen staat bij TPP Dokman, die aangesloten is bij de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici, hoog genoteerd. "We hebben altijd geprobeerd bij de les te blijven en de ontwikkelingen op ons gebied nauwlettend gevolgd."

Met trots wordt de nieuwste ontwikkeling van digitale prothesetechnieken, de 3D-technologie, getoond. "Dit is onze huidige vernieuwing. De 3D-printer en de -scanner. Niet veel tandprothetici hebben het. Wij kunnen onder meer met de scanner afdrukken inscannen en vervolgens de afdruklepels designen en uitprinten", leidt Dokman rond langs de nieuwe apparatuur.

Geen verwijzing nodig
Liesbeth Dokman (56) vertelt dat de tandprotheticus de wettelijk erkende specialist in de mondzorg voor uitneembare constructies is, maar dat dit niet bij iedereen bekend is. "Veel mensen weten niet dat er voor gebitsprotheses geen verwijzing meer nodig is van de huisarts of tandarts. Wij als tandprothetici zijn vrij toegankelijk en bovendien valt een belangrijk deel van de zorg die geleverd wordt onder de basisverzekering."

Een tandprotheticus kan een cliënt ook doorverwijzen naar een tandarts of implantoloog, mondhygiënist en kaakchirurg. Bij TPP Dokman gaan ze er altijd van uit dat de mond een visitekaartje van de klant is. "En daar proberen we zorgvuldig mee om te gaan. We hebben voor onszelf ook altijd de lat telkens hoger gelegd."

Tijdens het open huis kan er een afspraak gemaakt worden voor het gratis polijsten van een gebit. Voor nieuwe klanten wacht een cadeaubon van 15 euro na plaatsing van de nieuwe prothese en voor zowel trouwe als nieuwe klanten is er een leuke attentie.

http://www.tandprotheticus.org

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Veerdienst Biesbosch enkele weken uit de vaart na aanvaring met binnenvaartschip Nieuws gisteren
• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden