Afbeelding

Nieuw programmaonderdeel Streekdagen

Algemeen 1.583 keer gelezen

MEEUWEN • Het programma van de Streekdagen wordt dit jaar uitgebreid met het onderdeel machinistenbehendigheid.

In samenwerking met Hans van Driel uit Tiel - in Nederland distributeur van de merken Atlas, Terex en Bergmann en leverancier van kwalitatief hoogwaardige bouw-, grondverzet-, spoor-, overslag- en recyclingmachines - zet Stichting Landbouwfestiviteiten Land van Heusden en Altena (SLF) het onderdeel voor zaterdag 2 september op de agenda. "We wilden graag wat verfrissing", zegt SLF-bestuurslid John Verschoor. "We hebben eigenlijk alles al, maar uiteindelijk kwamen we dus bij het grondverzet uit."

Hoe de machinistenwedstrijden er precies uit gaan zien is nog niet bekend. "Er zijn her en der in Nederland al wel vergelijkbare wedstrijden georganiseerd", weet Verschoor. "Maar we kunnen die spellen natuurlijk niet zomaar kopiëren. We willen er een eigen draai aangeven." Zo denkt SLF er bijvoorbeeld aan om kranen te laten verven. "Kleur het logo van SLF maar eens in, kijken hoever je komt", zegt Verschoor lachend. Ook wordt er gesproken over ringsteken. "Een derde spelletje moet nog worden bedacht."

De bedoeling is dat de machinistenwedstrijden op de zaterdag plaatsvinden van pakweg 10.00 uur tot 16.00 uur. "We hebben drie kranen tot onze beschikking, dus in principe kunnen drie deelnemers tegelijkertijd de opdrachten uitvoeren."

Inschrijven
Inschrijven voor de machinistenbehendigheid kan straks via de website van de Streekdagen, maar wie nu al enthousiast geworden is kan een mailtje sturen naar pr@streekdagen.nl. De komende maanden wordt het nieuwe onderdeel verder vormgegeven door SLF. Ook wordt er over een mooie prijs nagedacht, geeft Verschoor aan.

Traditiegetrouw vindt op de vrijdagavond van de Streekdagen de truckpulling plaats, op zaterdag staan de tractorpulling en dus de machinistenwedstrijden op het programma.

http://www.streekdagen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Veerdienst Biesbosch enkele weken uit de vaart na aanvaring met binnenvaartschip Nieuws 17 apr, 10:53
• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden