ACKC uit degradatiezorgen

Sport 277 keer gelezen

ALMKERK • ACKC heeft zich verzekerd van een nieuw seizoen in de tweede klasse. In Oud-Beijerland werd zaterdag concurrent Korbatjo met 13-16 aan de kant gezet.

ACKC begon zaterdag scherp aan het duel. Binnen de minuut had Marlies Kant er al één in liggen. O.a. dankzij Ingrid Dekkers en Gerard Swart werd de stand op 1-4 gebracht, maar Korbatjo sloop telkens naderbij. Vlak voor de rust konden beide ploegen nog een keer van afstand scoren en zo kon er met een 4-8 voorsprong de kleedkamers worden opgezocht.

Niet optimaal
ACKC hervatte de wedstrijd echter niet optimaald en De Almkerkers zagen de thuisploeg weer gevaarlijk dichtbij komen: 8-9. In alles bleek dat ACKC de bovenliggende partij was, in alle rust werden er goeie aanvallen opgebouwd en werd van lieverlee de voorsprong weer uitgebreid naar 9-12.

Tijdens de tweede helft waren het de ACKC-heren die het verschil maakten, vooral Gerard Swart en Jelle van de Water waren behoorlijk productief. Ook Rik Millenaar en Stef Mommers pikten hun goaltje mee. De spanning bleef ondanks die voorsprong en na het laatste fluitsignaal en de eindstand van 13-16 was er een enorme ontlading bij de staf, spelers en publiek.