Afbeelding

A-meiden Voltena weer naar finale

Sport 190 keer gelezen

NIEUWENDIJK • De A-meiden van Voltena gaan samen met zeven andere teams strijden om de Nederlandse titel.

Zaterdag speelde Voltena de halve finale van het belangrijkste jeugdvolleybaltoernooi van Nederland: het Nederlands open jeugdkampioenschap. In dit kampioenschap strijden teams met meiden in de leeftijd tot 18 jaar gedurende drie wedstrijddagen om de Nederlandse titel.

De Voltena meiden wonnen begin januari al de eerste voorronde overtuigend en plaatsten zich dus voor de halve finales, die afgelopen zaterdag plaatsvonden. Voor deze halve finales, waarin door 48 teams uit heel Nederland werd gestreden voor acht plaatsen in de uiteindelijke finale, moest Voltena in het verre Nieuwleusen aan de bak. Daar werd in vier poules van drie teams het kaf van het koren gescheiden.

Voorspoedig
Voltena was ingedeeld in een poule met De Bevers uit Lemelerveld en Dynamo Tubbergen. De eerste wedstrijd tegen De Bevers verliep zeer voorspoedig voor de meiden. Ze domineerden de hele wedstrijd en wonnen met 25-12 en 25-15 de wedstrijd.

In de tweede wedstrijd troffen de Nieuwendijkers Dynamo Tubbergen, ook een vereniging met ervaring in Nederlands kampioenschappen. Ook nu geen vuiltje aan de lucht; deze wedstrijd was een prooi voor Voltena en ook nu weer met overtuigende cijfers: 25-14 en 25-11.

Door dit resultaat was Voltena poulewinnaar en ging de strijd verder in de kruisfinale tegen de nummer 2 van een andere poule, namelijk VC Bolsward. In deze wedstrijd was het zaak om het dominante spel uit de twee vorige wedstrijden vast te houden. De meiden van Voltena namen ook deze horde en met een 2-0 winst (25-16 en 25-15) werd de finalewedstrijd bereikt.

Finale
De tegenstander in deze finale was VC Sneek, een zeer gerenommeerde tegenstander, een vereniging met een prima jeugdopleiding, wat blijkt uit het Nederlands kampioenschap in 2015 in deze leeftijdscategorie en het Nederlands kampioenschap in 2016 in de leeftijdscategorie daaronder, namelijk de B meiden in de leeftijd tot 16 jaar. Dit was echt een wedstrijd op het scherpst van de snede. Het werd een gelijkopgaande strijd, waarin het collectief van Voltena het verschil wist te maken.

VC Sneek raakte aardig van de kook door enkele arbitrale beslissingen. Toch was het zeker de verdienste van de meiden van Voltena dat ze het hoofd koel hielden. Na de eerste set met 25-18 gewonnen te hebben, ging ook de tweede set naar de meiden uit Werkendam en omgeving. Met 25-19 werd de wedstrijd beslist en konden de meiden even lekker uit hun dak gaan. Door dit resultaat plaatsen zij zich voor de finale op 18 maart, waar de beste acht teams dan gaan strijden om de Nederlandse titel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 13 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden