Afbeelding

Raad positief over plan voor uitbreiding begraafplaats Drongelen

Algemeen 342 keer gelezen

WIJK EN AALBURG/DRONGELEN • De Aalburgse politiek heeft positief gereageerd op de plannen voor uitbreiding van de begraafplaats in Drongelen.

CDA, SGP, Ideaalburg en ChristenUnie spraken tijdens de opiniërende raadsvergadering hun waardering uit voor het voorstel van wethouder Wijnand van der Hoeven.

Doordat de gemeente grond dat grenst aan de huidige begraafplaats kan kopen, wordt de begraafplaats ongeveer twee zo groot, zegt Van der Hoeven. Om de ruimtelijke procedure kort te houden worden andere initiatieven die spelen in Drongelen bij het plan voor de uitbreiding betrokken. Zo maakt de bestaande speelplaats aan de Gansoyen plaats voor een woonkavel, waarop zoals het er nu naar uitziet twee huizen gebouwd zullen worden.

Aan de andere kant van dorpshuis De Oude School wordt het speeltoestel vervangen en wordt het parkeerpleintje verderop opnieuw ingericht.

Kostendekkend
Het plan wordt volledig kostendekkend uitgevoerd, zo staat in het voorstel te lezen. "Een leuke bijkomstigheid, maar wat ons betreft geen doel op zich", aldus de kersverse SGP-fractievoorzitter Corné van Gammeren. Shah Sheikkariem (Ideaalburg) vond juist dat daarover geen misverstand mag bestaan. Later deze maand wordt het voorstel afgehamerd en wordt het bestemmingsplan in procedure gebracht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Waterschap Rivierenland oefent het sluiten van de coupure in de fietstunnel door de Werkense Dijk bij de kinderboerderij in Werkendam.
Fietstunnel door Werkense Dijk in Werkendam sluit volgende week tijdelijk Nieuws 15 uur geleden
• Gerrit de Heer (77) opent de nieuwe padelbanen.
Erelid Gerrit de Heer (77) opent nieuwe padelbanen in Werkendam: al twintig nieuwe leden Nieuws 23 apr, 17:32
• Dick Ippel, Hélène Hendriks en Jan de Joode.
Alle items overboden én klappers bij veiling voor Hospice Altena: 'We zijn enorm tevreden' Nieuws 23 apr, 16:01

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden