Afbeelding

'Hanen Weide begint op feestlocatie te lijken'

Algemeen 910 keer gelezen

VEEN • Het aantal feesten op het voetbalterrein van Achilles Veen wordt Louis van Willegen iets te gortig. De inwoner van Veen riep de Aalburgse politiek dinsdag op de geluidsoverlast op de Hanen Weide eens onder de loep te nemen.

Inspreker Van Willegen, die zelf vlakbij het sportpark woont, somt de evenementen van de laatste tijd moeiteloos op: een Oktoberfest dat tot 2 uur duurde, een winterfeestweek met dezelfde eindtijd en een truckshow die hem om 4 uur 's nachts nog overlast bezorgde. "Het voetbalveld begint steeds meer op een feestlocatie te lijken."

Klereherrie
Want ook na de voetbalwedstrijden op zaterdag is het raak, beschrijft Van Willegen. "Wij kunnen de klok erop gelijk zetten. Er klinkt dan luide muziek en het is tot elf uur een klereherrie. In onze woonkamer is het dan net Sodom en Gomorra." Van Willegen zegt vooral geluidsoverlast te ervaren. "En met mij vele andere inwoners van Veen."

Janthijs de Fijter, voorzitter van Achilles Veen, heeft nog geen enkele klacht van geluidsoverlast gekregen. "Ons gebouw is dermate goed geïsoleerd dat je muziek of ander geluid bij het dorpshuis al niet meer kan horen", zegt hij in een reactie.

Vóór de zondag
"Wij hebben de stelregel dat we vóór de zondag stoppen, om uiterlijk elf uur. En dat is alleen als er een dj of iets dergelijks in de kantine is, zo'n acht keer per jaar. Anders stoppen we al eerder."

De Fijter geeft wel aan dat na de truckshow tijdens de winterfeestweek in januari nog door enkele chauffeurs 's nachts geclaxonneerd is en dat zij de motor van hun vrachtwagen even gestart hebben. "Maar daar zijn de bewakers die op het feestterrein aanwezig waren meteen op af gestapt. Alles bij elkaar heeft het maar kort geduurd."

Burgemeester Fons Naterop gaat in gesprek met de Aalburgse voetbalclubs om onder meer te praten over geluidsoverlast op zaterdag en tijdens feestweken. Hij denkt bijvoorbeeld aan meetapparatuur, waarmee de clubs zelf kunnen checken of ze tijdens feesten buiten hun boekje gaan.

Op basis van de APV mag de kantine op zaterdag tot één uur na de wedstrijd geopend zijn. Ook daarvoor wil Naterop 'spelregels' afspreken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Veerdienst Biesbosch enkele weken uit de vaart na aanvaring met binnenvaartschip Nieuws 17 apr, 10:53
• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden