Afbeelding

Optisport laat aanbesteding AquaAltena onderzoeken

Algemeen 816 keer gelezen

WIJK EN AALBURG/WOUDRICHEM • Optisport, exploitant en beheerder van zo'n 350 zwem- en sportaccommodaties in Nederland en België, heeft een onafhankelijke commissie van aanbestedingsexperts gevraagd nog eens te kijken naar de aanbesteding van zwembad AquaAltena in Andel.

Erwin van Iersel, algemeen directeur bij Optisport, vindt het raar dat de gemeenten Aalburg en Woudrichem hebben besloten om de huidige exploitant Sportfondsen voor 100.000 euro tegemoet te komen om het hoofd boven water te kunnen houden. Van Iersel voelt meer voor een nieuwe aanbesteding, waarbij Optisport ook een kans zou moeten krijgen.

"Ten tijde van de aanbesteding in 2012 hebben wij de gemeenten laten weten dat wij ook interesse hadden om AquaAltena te exploiteren, maar dat we dat net niet binnen het gestelde kader van 110.000 euro konden doen. Aalburg en Woudrichem hebben dat toen naast zich neergelegd. Dat is overigens terecht, zeker toen Sportfondsen tot ieders verbazing met een bod van 10.000 euro kwam", zegt Van Iersel.

Niet-bindend advies
Dat bedrag bleek verre van genoeg voor Sportfondsen om het Andelse bad draaiende te houden, waardoor door de gemeenteraden besloten werd de tegemoetkoming alsnog op te rekken naar het oorspronkelijke aanbestedingsbedrag. In oktober maakte Optisport al bezwaar tegen dat raadsvoorstel, nu ligt er dus een klacht bij een speciale commissie, die uiteindelijk een niet-bindend advies zal uitbrengen.

"Mocht blijken dat de gemeenten niet juist hebben gehandeld, dan is dat voor ons een steuntje in de rug." In dat geval overweegt Optisport een rechtszaak.

De Aalburgse wethouder Pim Bouman legt uit dat Aalburg en Woudrichem niet meer doen dat het 'herstellen van het economisch evenwicht'. "En dat binnen de kaders van de aanbesteding", benadrukt hij. "Sportfondsen had oorspronkelijk ingeschreven op meer bezoekers." 

Niet zeuren
Volgens Bouman konden de twee buurgemeenten toentertijd niet anders dan het bod van Optisport naast zich neerleggen, omdat het niet binnen de gestelde 110.000 euro paste. "Daarom moeten ze nu niet zo zeuren. Hadden ze destijds maar voor dat bedrag moeten inschrijven."

Bouman wacht het oordeel van de aanbestedingscommissie verder rustig af. "Afhankelijk van wat daar uitkomt, zullen we onze deal met Sportfondsen opnieuw overwegen."

Het is niet bekend wanneer de commissie uitspraak doet.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Archieffoto van een activiteit van de Zonnebloem afdeling Woudrichem e.o.
Zonnebloem Woudrichem e.o zoekt dringend bestuursleden: nu geen activiteiten mogelijk Nieuws 12 uur geleden
• De jeugd gaat als eerste van start op het parcours.
Naast hardloopwedstrijd Omloop van de Biesbosch, ook prestatieloop van 5 kilometer Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Woudrichem herdenkt: veel mensen aanwezig bij dodenherdenking Foto's 5 mei, 12:52

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden