Afbeelding

Notenhoff Andel krijgt weer een dierenweide

Algemeen 665 keer gelezen

ANDEL • Tot groot genoegen van de Dorpsraad Andel en de werkgroep is de kogel door de kerk. De gemeente Woudrichem heeft vorige week het groene licht gegeven voor de realisatie van een dierenweide bij De Notenhoff.

"Al toen de Notenhoff werd afgebroken hebben de gemeente Woudrichem en woonstichting Meander beloofd dat er een kleinschalig parkje terug zou komen", vertelt Frans Sterrenburg, bestuurslid van Dorpsraad Andel en een van de initiatiefnemers.

"Nadat we hen daar aan herinnerd hebben, kregen we toestemming om het verder uit te gaan zoeken."

Voorwaarden
Daarbij moesten er wel aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Zo moest het parkje vooral gericht zijn op de ouderen van De Notenhoff en op jonge kinderen. Dat is in het plan prima gelukt, zegt Sterrenburg. "De dieren lopen straks voor de zaal langs waar de ouderen zitten. Ook komt een poortje van De Notenhoff precies uit in de dierenweide, zodat ook mensen die slecht ter been zijn, makkelijk even binnen kunnen lopen om de dieren te aaien."

Speciaal voor de realisatie van de dierenweide is er een aparte werkgroep ingesteld. "Daarin zijn twee bestuursleden van de dorpsraad aangesloten en nog vier vrijwilligers. Een vakkundige groep mensen, met verstand van dieren. Als het parkje straks klaar is, gaan de bestuursleden eruit en wordt de werkgroep een stichting. Zij zullen de dieren dan ook verzorgen."

Presentaties
Al in februari van dit jaar zijn de plannen voor de weide bij de gemeente voorgedragen. "Sinds die tijd zijn we er druk mee, hoor. Zo hebben we twee presentaties gegeven, bij de gemeente en bij Meander. Je moet natuurlijk wel laten zien wat je wilt en ook dat je aan alle regels voldoet, bijvoorbeeld op het gebied van milieu."

Zowel de gemeente als Meander draagt financieel bij aan de dierenweide in Andel, maar ook de dorpsraad doet een duit in het zakje. Bovendien mag de werkgroep in ieder geval ook rekenen op een gift van Oliehandel Kant. Nu er een 'go' is gegeven kan de werkgroep tot uitvoering overgaan. Frans verwacht dat daar in februari een begin mee wordt gemaakt en hoopt dat de dierenweide dan in het voorjaar geopend kan gaan worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden