Afbeelding
foto: Teus Admiraal

Belangrijke transportonderscheiding voor Herman de Jonge

Algemeen 878 keer gelezen

GIESSEN • Herman de Jonge heeft vrijdag bij zijn afscheidsreceptie bij transportbedrijf E. van Wijk in Giessen een belangrijke onderscheiding in de transportwereld gekregen.

De Jonge kreeg uit handen van burgemeester Arie Noordergraaf een zogenaamde IRU-onderscheiding. De Jonge was bij E. van Wijk in dienst als internationaal chauffeur, maar heeft maandag de AOW-gerechtigde leeftijd bereikt. Voor leden van Transport en Logistiek Nederland (TLN) was het in 2016 mogelijk om chauffeurs in het zonnetje te zetten door voor hen het felbegeerde 'IRU Diploma of Honour' aan te vragen bij de International Road Transport Union (IRU) in Genève.

Voorwaarden
Om voor genoemd diploma (inclusief speldje) in aanmerking te komen moeten de chauffeurs voldoen aan de volgende voorwaarden (hier wordt door de IRU absoluut niet van afgeweken): De afgelopen 20 jaar moet hij/zij continu transporten over de weg hebben uitgevoerd tot volle tevredenheid van de huidige werkgever en eventuele voorgaande werkgever(s); Hij/zij moet minstens 5 jaar in dienst zijn bij dezelfde werkgever; In de totale loopbaan als chauffeur moet hij/zij tenminste 1 miljoen kilometer in het nationale of internationale wegvervoer hebben afgelegd; Hij/zij mag in de laatste 20 jaar geen zware verkeersongevallen met lichamelijk letsel hebben veroorzaakt; Hij/zij mag in de afgelopen 5 jaar geen verkeers-, douane- of administratieve voorschriften op grove wijze hebben overtreden.

Een chauffeur kan slechts eenmaal in zijn loopbaan het IRU Diploma of Honour ontvangen.

Vrijdag werd in Giessen ook stilgestaan bij het 40-jarig dienstverband van Albert Branderhorst.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden