Afbeelding
foto: Marjo van Andel

Eerste hobbybeurs Genderen moet vooral gezellig worden

Algemeen 676 keer gelezen

GENDEREN • In het Dorpshuis in Genderen wordt 5 november een diverse hobbybeurs gehouden. En 'Heel Genderen bakt'.

Jarenlang werd er in De Kwinter in Werkendam een hobbybeurs gehouden. Maar met de sloop van dit gebouw kwam er een einde aan de Werkendamse beurs. Mienke Colijn en Renée van Mersbergen, beiden bestuurslid van het Dorpshuis in Genderen, wilden juist heel graag een hobbybeurs in hun dorp organiseren.

Waar begin je?
"We hebben dat natuurlijk eerst binnen het dorpshuisbestuur besproken, iedereen was enthousiast. Vervolgens hebben we contact gezocht met de dame die de Werkendamse beurs altijd organiseerde. Want waar begin je? Van haar kregen we een lijst met namen en adressen, dat was prettig en een hele mooie start voor onze beurs. En zo ging het balletje verder rollen."

De hobbybeurs wordt 5 november van 10.00 tot 16.00 uur gehouden in het Genderense dorpshuis, maar is echt niet alleen bedoeld voor de inwoners van Genderen. "Nee hoor, iedereen is welkom. Ook de mensen die inmiddels een tafel hebben gereserveerd komen uit een wijde omgeving. En de diversiteit op de beurs is groot."

Renée vult Mienke aan: "Ik ben echt verbaasd over de hobby's die straks allemaal vertegenwoordigd zijn, het is allemaal zo verschillend, maar heel leuk om te zien welke hobby's mensen allemaal hebben."

Mienke en Renée sommen op wat er zoal te vinden is op de beurs: "Nostalgisch snoepgoed, vogelhuisjes, iemand die met vilt werkt, creatieve tassen, kralen beesten, miniatuurschoentjes, sieraden, brei- en borduurwerken, curiosa. Er komt iemand die allerlei dingen met tekst kan bedrukken, een imker, maar ook iemand die een modevakschool heeft. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de zelfgemaakte jam, advocaat en kruidkoek, de huis- en tuindecoraties, de sieraden van maliën, brocante, kaarten en de kraam waar hobbymaterialen gekocht kunnen worden. Diverse deelnemers zullen demonstraties geven. Bovendien zijn er workshops te volgen."

Heel Genderen bakt
Een extraatje tijdens deze beurs is de wedstrijd 'Heel Genderen bakt', waar Mienke en Renée reikhalzend naar uitkijken. "Dat leek ons zo leuk om te doen. We hebben onze medebestuursleden wel gewaarschuwd dat, als er geen inzendingen kwamen, we van ieder van hen een zelfgemaakte taart verwachten", lacht het duo.

Tot een dag voor de beurs kunnen inwoners van Genderen zich aanmelden voor deelname aan de wedstrijd via activiteiten@genderen.org. De taarten worden 5 november vanaf 14.00 uur tentoongesteld in het Dorpshuis. En natuurlijk is er ook een jury die zich er over zal buigen. "Dat is iemand van buiten het dorp. Maar verder doen we het gewoon op z'n Genderens hoor: een taart moet er mooi uitzien en lekker smaken, dat is alles. Als de wedstrijd klaar is, kan iedereen gratis taart komen proeven."

De bar van het Dorpshuis is de hele dag open, er wordt voor broodjes en soep gezorgd en kinderen kunnen tussen 13.30 en 16.00 uur langskomen voor een gratis glittertatoeage. "Het gaat ons er vooral om er een gezellige dag van te maken."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 22 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 25 apr, 07:33
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws 24 apr, 17:25

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden