Afbeelding

Sheikkariem keert terug in Aalburgse raad

Algemeen 391 keer gelezen

BABYLONIËNBROEK • Shah Sheikkariem is de beoogd opvolger van vertrekkend Ideaalburg-raadslid Lou Goedel.

Dinsdagavond heeft de oud-wethouder op het gemeentehuis de papieren in orde gemaakt en het is de bedoeling dat zijn voordracht tijdens de raadsvergadering van dinsdag 4 oktober officieel bekrachtigd wordt. "Ik verwacht in principe geen problemen", zegt Sheikkariem in een reactie.

Geen abc'tje
Tegelijkertijd geeft hij aan dat zijn terugkeer geen abc'tje was. "Ik vond het na tien jaar raadswerk eigenlijk wel mooi geweest, maar toen de leden het bestuur van Ideaalburg hadden verzocht mij weer te vragen kon ik niet weigeren." De suggestie dat Lou Goedel het veld heeft moeten ruimen voor Sheikkariem wordt door laatstgenoemde weerlegd. "Lou (ambtenaar bij de gemeente Werkendam, red.) gaat weg om iedere schijn van belangenverstrengeling voor te zijn. Ik was liever mijn ding blijven doen en niet teruggekeerd. Ik heb een drukke baan en in die tien jaar aardig wat mooie momenten met mijn gezin gemist. Nu ben ik een half jaar uit de gemeentepolitiek en hang ik gewoon drie avonden in de week met vrouw en kind lekker op de bank. Dat gaat dus wel weer veranderen."

Toch staan ze thuis wel achter zijn beslissing. Sheikkariem ziet het als een voorrecht om het fusieproces als raadslid te mogen meemaken. "We hebben nog twee jaar naar de fusie en ik ben blij dat ik mee mag helpen die te bewerkstelligen."

Identiteit
Speerpunt van Sheikkariem wordt het behoud van de identiteit van de Aalburgse kernen. "Bij een grotere gemeente bestaat het gevaar dat de afstand tussen politiek en inwoners te groot wordt en dat de focus op de grote dorpen komt te liggen. Wij willen er juist voor alle kernen zijn."

Daarbij wordt momenteel nadrukkelijk de samenwerking gezocht met lokale partijen uit Werkendam en Woudrichem: Lokaalbelang en Gemeentebelangen. Het idee is om in de nieuwe gemeenteraad tot één lokale fractie te komen. "We snuffelen aan elkaar ", zegt Sheikkariem. "Maar er zit nog geen schot in de zaak. Ik heb daarvoor nog wat huiswerk te doen."

Tom Oostra

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 15 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 18 uur geleden
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws 24 apr, 17:25

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden