Afbeelding
foto: Teus Admiraal

Andelnaar Teus Tankens geridderd

Algemeen 444 keer gelezen

ANDEL • Teus Tankens uit Andel is woensdag door burgemeester Arie Noordergraaf benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Tankens (64) kreeg de onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet voor voetbalvereniging Sparta'30, zijn bestuursfunctie bij De Bouwschool Breda en zijn bestuursfunctie binnen Bouwend Nederland, afdeling Brabant Noord.

Zijn verdiensten bestaan uit:

• 1975 - heden: Vrijwilliger bij, bestuurslid van en voorzitter van VV Sparta'30. Actief als jeugdtrainer en coach, als lid van de Technische Commissie en de Commissie Opstal en Velden. Tankens leverde een grote bijdrage aan de aanleg van het kunstgrasveld, de realisatie van het clubhuis en de kleedruimtes.

• 1985 - heden: Bestuurslid en penningmeester van De Bouwschool Breda, een regionaal samenwerkingsverband voor praktijkscholing van jonge medewerkers in de bouwsector. Tankens stimuleerde bouwbedrijven in de regio om jongeren via het instituut op te leiden. Daarnaast had hij een belangrijk aandeel in de totstandkoming van de samenwerking met het ROC West-Brabant in het Bouw en Techniek Centrum Breda

• 1986 – heden: Bestuurslid en penningmeester van Bouwend Nederland, afdeling Brabant Noord. Teus Tankens behartigt de belangen van bedrijven in de regio en helpt ondernemers die in de problemen zitten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden