Afbeelding

Organisatie Streekdagen Meeuwen dolblij met snel internet

Algemeen 409 keer gelezen

MEEUWEN • Libernet voorziet buitengebieden in het Land van Heusden en Altena, zoals industrieterreinen, kleine kernen en agrariërs, van razendsnel internet door middel van draadloze verbindingen. De zender in Meeuwen voorziet naast deze kern ook Babyloniënbroek en een stukje Drongelen van snel internet.

Het opstelpunt bij de fabriek van De Witte Molen biedt grote kansen voor de organisatie van de Streekdagen, die op vrijdag 2 en zaterdag 3 september plaatsvinden.

Libernet heeft zeven centrale punten die met elkaar verbonden zijn. Initiator Menno van Krimpen van Libernet begon in 2012 met een eerste verbinding vanaf de watertoren in Uppel, waarmee hij zijn buurtgenoten van snel internet voorziet. Inmiddels straalt het Libernet internet nu vanuit Uppel, Uitwijk, Giessen, Brakel, Veen, Poederoijen en Meeuwen. 

Streekdagen
Het project 'Streekdagen' is voor Libernet een hele uitdaging. Van Krimpen: "Wij hebben op ons kantoor in Uppel de situatie in Meeuwen volledig nagebouwd. De organisatie van de Streekdagen wil graag naast het draadloze verhaal een eigen intern netwerk hebben waarmee zij het LED scherm kunnen aansturen en bij de kassa's de E-tickets kunnen scannen."

De beide radiozenders AFM en OKÉ FM hebben een stream nodig om hun live verslag te kunnen verzorgen. Dan is er nog de wens om het gehele terrein te voorzien van een hotspotnetwerk zodat deelnemers en bezoekers gratis op het internet kunnen.

"Libernet heeft een kleine portal gemaakt zodat iedereen die op zijn smartphone naar ons netwerk zoekt bij ons terechtkomt. Zij krijgen automatisch te zien dat deze pagina door Libernet is gesponsord. Men klikt op 'Laat mij erin' en er is een internetverbinding. De techniek staat voor niets", legt Van Krimpen uit." 

Glasvezel
Hij verwacht overigens niet dat Libernet veel last krijgt van mogelijke initiatieven om in de regio via glasvezel internet te verkrijgen. "Ik heb naar die tarieven gekeken en die zijn bepaald niet concurrerend ten opzichte van wat wij aanbieden."

Namens het bestuur van de organisatie van de Streekdagen is Henk van der Zouwen opgetogen over de samenwerking met Libernet. "Zonder perfect internet heeft ons evenement minder glans. Wij zijn vooral blij voor het Truckpullingevenement, dat nu de uitslagen razendsnel op de LED borden krijgt." 

Wie in het dekkingsgebied woont en twijfelt over de bereikbaarheid kan contact opnemen met Menno van Krimpen van Libernet.

www.libernet.nl

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Er worden twaalf spaarvarkens verstopt.
Nog niets te doen tijdens de meivakantie? Van der Straaten Verzekeringen organiseert Big Hunt Nieuws 14 uur geleden
• In de Biesbosch zijn verkeerscontroles uitgevoerd door de verkeerspolitie.
Politie houdt controles in Biesbosch: rijbewijzen ingenomen en motorrijder betrapt op wheelie 112 19 uur geleden
• In vijf maanden tijd brachten de verdachten 1084 karren naar een sloperij, waar ze geld kregen voor het ijzer.
Man uit Giessen wordt veroordeeld na diefstal voor een miljoen euro aan veilingkarren 112 20 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden