Afbeelding

Andelse dorpsraad neemt (nog) geen standpunt in over azc

Algemeen 414 keer gelezen

ANDEL • De Andelse dorpsraad heeft vooralsnog geen uitgesproken mening over de komst van een eventueel asielzoekerscentrum naar het dorp.

Dat zeg Frans Sterrenburg, voorzitter van de dorpsraad. "We zijn een vereniging met 150 gezinnen en iedereen mag zelf een standpunt innemen", zegt hij. "Laten we eerst maar eens zien waar de gemeente mee komt, dan kunnen we op een later moment eventueel altijd nog een reactie geven. Als dorpsraad blijven we rustig."

Gesprek van de dag
Sterrenburg merkt wel dat het idee voor een azc het gesprek van de dag is in Andel. Tegenstanders zijn bezig met het ophalen van handtekeningen en ook hoort hij de ongestaafde verhalen over dat er alleen maar mannen in het azc zouden komen. "Daar heeft de wethouder vrijdag tijdens de bijeenkomst helemaal niks over gezegd", weet Sterrenburg. 

Toch zijn de reacties niet louter negatief. "Er zijn ook wel voorstanders van een asielzoekerscentrum, maar de kanttekening die je bij deze mensen het meeste hoort is het aantal. Veel vinden 300 vluchtelingen teveel, dat zou meer in verhouding moeten zijn met het inwoneraantal van Andel."

Hoe de voor- en tegenstanders in het dorp precies verdeeld zijn, kan de voorzitter niet inschatten.

Inloopbijeenkomst
Tijdens een speciale inloopbijeenkomst op woensdag 8 juni krijgt iedere Andelnaar in ieder geval de kans om zijn of haar vragen te stellen over de plannen voor het azc. Met die bijeenkomst - van 20.00 uur tot 21.00 uur in 't Buitenhoff - loopt de dorpsraad vooruit op de informatieavonden die later deze maand door gemeente nog belegd worden.

"Wij inventariseren en bundelen op woensdag alle vragen die er zijn en leggen die vervolgens neer bij de gemeente. De avond is dus niet bedoeld om te discussiëren", benadrukt Sterrenburg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden