Afbeelding

Sparta'30 opnieuw doelwit van inbrekers

Algemeen 218 keer gelezen

ANDEL • Voor de tweede keer in een paar maanden tijd is er maandagnacht bij voetbalvereniging Sparta'30 in Andel ingebroken.

Volgens voorzitter Mariet Straver hebben de inbrekers deze keer 'grof geschut' gebruikt. "Het slot van de hoofdingang is doorgeknipt en daarna zijn ze met een vrachtwagentje het terrein op gereden", vertelt ze. Bij de voormalige kleedkamers, die nu gebruikt worden als opslag, werden een trekker, een bosmaaier en wat klein gereedschap ingeladen.

De grasmaaier lieten de dieven staan, vertelt Straver. "Dat is zogezegd een oud beestje en er is een gebruiksaanwijzing nodig om die te starten. Dat is de inbrekers blijkbaar niet gelukt, maar ze hebben de grasmaaier wel aan de kant gezet."

40 ballen
Vervolgens sloegen de inbrekers toe bij de kantine van de Andelse voetbalclub. "Daar hebben ze de terrasdeuren geforceerd, maar toen het alarm afging zijn ze op de vlucht gegaan", zegt de voorzitter. Toch zagen de dieven nog wel kans om daarbij 40 nieuwe voetballen mee te nemen. 

Een aantal maanden geleden was Sparta'30 ook al doelwit van inbrekers. Toen werd er eveneens klein gereedschap gestolen en leed de club zo'n 3500 euro schade. Straver schat de kostenpost deze keer ook op 'enkele duizenden euro's'. "In een half jaar ben je zo 6000 euro kwijt. Het is een klein drama. Overal zitten sloten op, maar als de inbrekers zo te werk gaan valt daar haast niet tegenop te beveiligen. Of we moeten ook een alarm plaatsen op de oude kleedkamers. Dat zullen we moeten overwegen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Aan de zuidkant van Genderen moeten 63 nieuwe woningen komen.
Bouw 63 woningen Genderen-Zuid laat langer op zich wachten: CDA en VVD teleurgesteld Nieuws 3 mei, 17:15
• De Scania P360 vrachtwagen.
SGP verbaasd over veiling splinternieuwe vrachtwagen met logo's van gemeente Altena Nieuws 3 mei, 16:30
• Drie auto's raakt beschadigd bij het ongeval.
Drie auto's lopen aanzienlijke schade op bij ongeluk op Zevenbanseweg in Nieuwendijk 112 3 mei, 15:36

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden