Blijde gezichten vanwege de heropening van Mikado Bloemen en Wonen. Foto: Teus Admiraal
Blijde gezichten vanwege de heropening van Mikado Bloemen en Wonen. Foto: Teus Admiraal

Mikado in Wijk en Aalburg heropent vol spirit de deuren

Algemeen 1.076 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • "Alles is nu nieuw. Zo heeft ieder nadeel ook weer zijn voordeel", glimlacht Miranda de Waal, eigenaresse van Mikado Bloemen en Wonen. Vrijdag om negen uur heropent Mikado weer de deuren.

Het verhaal is bekend. Mikado moest begin maart de winkeldeuren sluiten. Asbestvezeltjes waren binnen geslopen. Uit pure veiligheid voor de klanten moest er een pas op de plaats worden gemaakt. Twee maanden lang moest de verkoop provisorisch geschieden vanuit de units van De IJsvrienden. Vorige week dinsdag was de asbestsanering voltooid met de vrijgave van het pand. Er bleef wel een bijna casco winkel over. "Alle oude voorraad en inventaris zijn verwijderd uit de bestaande winkel en elke kiertje en naadje gereinigd", vertelt Miranda.

Gehuild
Het was slikken toen Miranda haar winkel moest sluiten. "Ik heb echt gehuild", klinkt het ontwapenend.

"Gelukkig konden we snel gebruik maken van de units. Uiteraard konden we niet het hele assortiment meer presenteren. We moesten een aantal keren nee verkopen. Ik vind het heel fijn dat onze klanten het vertrouwen in ons hebben gehouden. Er was veel medeleven en begrip. We kregen taarten, kaartjes, berichtjes en cadeautjes. Ook kregen we alle medewerking van de gemeente." Miranda de Waal kijkt niet meer achterom. Vol spirit kijkt ze vooruit. Deze week is het totaal vernieuwde pand ingericht met een nieuwe voorraad en nieuwe inventaris. "We hebben veel werk verzet om de winkel weer op te tuigen."

Miranda is trots dat ze het assortiment ook nog eens uitgebreid heeft. "We gaan nu ook kleine meubels, zoals krukjes en tafels in vintage-stijl erbij verkopen."

Mikado is in Wijk en Aalburg en omgeving een begrip op het gebied van bloemen, planten, bruidswerk rouwarrangementen, woonideeën en cadeaushop.

Het bedrijf is aangesloten bij Fleurop en kan over de hele wereld een bloemetje laten bezorgen. Twintig jaar geleden startte Miranda aan Den Oudert. Bijna tien jaar geleden betrok ze het pand aan de Aalburgsestraat 8.

Open huis
Vrijdag en zaterdag houdt Mikado open huis. Iedereen is van harte welkom voor een hapje en drankje. Iedere klant krijgt een attentie.

"We vieren gelijktijdig het 20-jarig bestaan", zegt Miranda.

"We kijken er naar uit. We hebben met die asbest even in een diep dal gezeten. Ik wil al onze klanten bedanken voor de steun en medeleven. Ook mijn man Rienk en het personeel. En natuurlijk De IJsvrienden."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Van zeepkistenrace tot bombarie-optocht: heel Altena pakt uit met Koningsdag Foto's en video's 27 apr, 15:10
Afbeelding
Oranjestoet trekt door Werkendam: vlag hoog in de mast bij d'Altenaer en Goezate Foto's en video 27 apr, 13:25
Afbeelding
Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 27 apr, 06:20

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden