Afbeelding

'Eerste ervaringen politiesteunpunt Wijk en Aalburg positief'

Algemeen 224 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • De politie is tevreden over de eerste ervaringen met het politiesteunpunt op het gemeentehuis in Wijk en Aalburg.

"De ervaringen zijn erg positief", zo oordeelt Jaap Naaktegeboren, teamchef van de regio Dongemond. "Het is een goede locatie. "De wijkagenten maken hiervan met enige regelmaat gebruik als uitvalsbasis. Ook spreken zij daar soms met burgers." Hoeveel mensen in de eerste maanden bij het steunpunt zijn langs geweest is niet bekend, de politie houdt daarvan geen cijfers bij.

Actie
"Verder gebruiken we de ruimte om vandaar uit een (grote) actie in het werkgebied te coördineren", vervolgt Naaktgeboren. "Ook als er sprake is van verscherpt toezicht."

Sinds begin oktober kunnen inwoners op afspraak terecht op het politiesteunpunt in het Aalburgse gemeentehuis. Het steunpunt is de uitvalsbasis voor het operationele politiewerk in de gemeente. Politiemensen doen van daaruit hun werk als ze niet op straat actief zijn. De politie heeft 24 uur per dag toegang tot het politiesteunpunt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden