• Yves de Boer gaat graag aan de slag in de gemeente Werkendam.
• Yves de Boer gaat graag aan de slag in de gemeente Werkendam. Foto: Teus Admiraal

Burgemeester Yves de Boer: 'Wat mij betreft is het: gas erop'

Algemeen 224 keer gelezen

WERKENDAM • Zijn naam werd in de wandelgangen al genoemd, donderdag werd het officieel: Yves de Boer is de nieuwe burgemeester van Werkendam.

VVD'er De Boer, 64 jaar, volgt Sjoukje Haasjes op die sinds oktober 2014 waarnam in Werkendam. De bedoeling is dat De Boer, woonachtig in Oosterhout, aan het roer staat van Werkendam tot de herindeling van de drie Altena-gemeenten een feit is.

Een van de eerste dingen die maandag op de eerste werkdag van burgemeester De Boer op het programma stond, was een kennismaking met de ambtelijke organisatie. "Wat me opvalt is dat de ervaring in Werkendam groot is. Het is een klein team, maar er is veel kennis aanwezig. Ik heb er erg veel vertrouwen in."

Donderdag volgt de kennismaking met de gemeenteraad, tijdens een speciale raadsvergadering ter gelegenheid van het afscheid van Sjoukje Haasjes. Maar De Boer wil vervolgens zo snel mogelijk zo veel mogelijk instellingen en scholen in de omgeving leren kennen. En natuurlijk staat ook een kennismaking met de omliggende gemeenten op het programma. "Wat mij betreft is het: gas erop. Ik wil de witte vlekken graag zo snel mogelijk inkleuren."

Bekend terrein
De Boer is niet helemaal een vreemde in het Werkendamse. Van 2010 tot 2015 was hij gedeputeerde voor de provincie Noord-Brabant, ook is hij twaalf jaar wethouder geweest in de gemeente Oosterhout. "Natuurlijk ken ik de collega's in Aalburg en Woudrichem al vanuit mijn werk als gedeputeerde, maar nu ga ik vanuit een nieuwe positie opnieuw kennismaken."

In mei 2015 kreeg De Boer van zijn partij te horen dat zij hem niet voor nog een periode als gedeputeerde zouden vragen. "De partij koos voor 'verjonging', maar ik was graag nog een periode doorgegaan. Voor mijn gevoel was ik nog niet klaar. Dan moet je je bezinnen. Ik wilde heel graag nog iets doen, was nog teveel bezig met het openbaar bestuur, dat kon ik niet loslaten." De Boer wist in ieder geval zeker dat hij niet nog een keer wethouder wilde worden. "Dat heb ik twaalf jaar met liefde en plezier gedaan. dat wilde ik niet opnieuw."

Burgemeester Werkendam
Uiteindelijk werd hij door de commissaris van de koning gevraagd om burgemeester van Werkendam te worden. Een taak waar hij veel zin in heeft. "Dat lijkt me een grote uitdaging, zeker vanwege het besluit tot fusie. Ik hou ervan om te binden en te verbinden, bruggen te slaan. Natuurlijk richt ik me op de bestuurlijke taken die bij het burgemeesterschap horen, maar de fusie heeft mijn onverdeelde aandacht."

Yves de Boer wil ook zeker de inwoners van Werkendam leren kennen. Daar begint hij dit weekend al mee, tijdens carnaval. "Een mooi moment om de gemeenschap te leren kennen, en vice versa."

Marjo van Andel

Eindredacteur Het Kontakt-Vijfheerenlanden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Een auto en vrachtwagen kwamen in botsing.
Ongeluk op Bandijk in Werkendam: auto en vrachtwagen komen in botsing 112 26 apr, 18:47
• Wethouder Hans Tanis en Goof van Vliet bij het geplaatste insectenhotel.
Gloednieuw appartementencomplex 'Poort van Woudrichem' geopend: 'Het resultaat mag er zijn' Nieuws 26 apr, 17:50
• De gedecoreerden gingen vrijdagmiddag met z'n alle op de foto.
Van klusjesman tot buschauffeur: Deze elf Altenaren kregen een lintje Nieuws 26 apr, 15:09

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden