Afbeelding

Fusievoorstel soepel door raden

Algemeen 187 keer gelezen

REGIO • De drie gemeenteraden in het Land van Heusden en Altena hebben dinsdagavond in meerderheid het principebesluit tot een fusie aangenomen.

In Werkendam stemde alleen de fractie van Lokaalbelang tegen, in Aalburg waren VVD'er Bert Bouman en Wilfried Bouman van de Aalburgse Alliantie tegen het voorstel. Eerstgenoemde Bouman kon zijn verkiezingsbelofte niet breken, verklaarde hij. "Desalniettemin zal de VVD een democratisch genomen besluit niet tegen werken", zei hij.

Die andere Bouman bleef eveneens tegen een herindeling met de buurgemeenten - 'het blijft een historische vergissing' -, maar hij liet wel weten dat de Aalburgse Alliantie zijn verantwoordelijkheid ten opzichte van de kiezers wil nemen. "We zijn toch gekozen door een flink aantal mensen en van deze Aalburgers willen wij de belangen behartigen." Die constructieve houding kwam beide partijen op complimenten van burgemeester Fons Naterop en SGP-fractieleider Dert Vlaander, in het verleden nog in hetzelfde kamp als de VVD en Aalburgse Alliantie, te staan. 

Historische avond
Voor andere Aalburgse partijen was dinsdag opnieuw een historische avond. Vol vertrouwen wordt uitgekeken naar het verdere fusietraject. Wel werden door de SGP en CDA nog vraagtekens geplaatst bij hoe de inwoners van de drie gemeenten bij de herindeling worden betrokken. "Het CDA hoopt dat dit dossier niet alleen een papieren tijger op de tafels van de drie gemeenteraden wordt", zei fractieleider Arno Bouman. Eén gemeente moet gaan leven onder inwoners en ondernemers, stelde hij. Maar: "Het gevoel van saamhorigheid begint langzaam te ontstaan."

In Woudrichem gaven de politieke partijen unaniem een klap op het principebesluit.

Tom Oostra

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De spelers van Achilles Veen en Goes schermen Nikki Baggerman af voor het publiek.
Bekerfinale Goes-Achilles Veen gestaakt na reanimatie Veen-aanvoerder Nikki Baggerman (met wie het naar omstandigheden goed gaat) update 9 mei, 18:46
• Bart Millenaar is klaar voor zijn tocht door Nederland.
Boerenzoon uit Dussen wil in Brussel het verschil maken Nieuws 9 mei, 13:12
• De Vakantie Bijbel Week in Dussen was weer een succes.
Vossenjacht, knutselen & spelen: de Vakantie Bijbel Week 'Wegwijs' in Dussen zit erop Nieuws 9 mei, 10:01

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden