Afbeelding

Verdachten plofkraak Chaam na wilde achtervolging aangehouden in Meerkerk

112 277 keer gelezen

MEERKERK • Na een lange achtervolging zijn in Meerkerk in de nacht van donderdag op vrijdag vier verdachten aangehouden voor een plofkraak in de Brabantse plaats Chaam. 

Vrijdagmorgen vroeg vroeg, rond 2.50 uur, vond in Chaam een plofkraak plaats op een geldautomaat van de Rabobank. De politiemeldkamer kreeg enkele meldingen dat vermoedelijk vier daders in een personenauto waren gevlucht richting Ulvenhout en Breda. Onmiddellijk werd een groot onderzoek gestart.

Gelijktijdig werd een zoektocht naar de vluchtauto en de daders gestart. Rond 3.30 uur werd de mogelijke auto met de daders gespot op de A15 van Gorinchem richting Nijmegen. De politiehelikopter was ook gewaarschuwd en volgde het voertuig. Meerdere politie-eenheden op de weg probeerden bij de vluchtauto te komen. Tijdens de achtervolging werd met zeer hoge snelheden gereden. 

Twee agenten botsten op de Zouwendijk tussen Ameide en Meerkerk met hun voertuig tegen een boom. Zij hadden lichte verwondingen en zijn naar een ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek.

Politiecellencomplex
Na een lange achtervolging werd rond 3.45 uur de vluchtauto in Meerkerk staande gehouden. De vier inzittenden zijn aangehouden en voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Mijkenbroek in Breda gebracht. De personenauto is voor verder onderzoek door een bergingsbedrijf weggesleept.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden