• Emma van de Werken (l) en Luna Olde Olthof (r) waren twee van de medaillewinnaars.
• Emma van de Werken (l) en Luna Olde Olthof (r) waren twee van de medaillewinnaars. Foto: aangeleverd

Medailles in alle kleuren voor Hamarithi

Sport 85 keer gelezen

CULEMBORG/AALST • Zaterdag was de eerste voorwedstrijd voor de derde en vierde divisie in Culemborg. Hamarithi nam deel met 18 turnsters.

Emma van de Werken behaalde ondanks een val op brug toch knap het brons. Luna Olde Olthof won overtuigend het goud, met twee punten verschil op de nummer 2. Jasmine Szalla was de beste op sprong en werd vierde. Mari-Lynn van Boggelen turnde in de middenmoot mee, maar kwam overal net te kort. Ze werd vijfde.

Ook goud voor Fleur
Bij de senioren was Fleur Danklof namens Hamarithi de beste van de groep. Zij behaalde ook de hoogste punten op balk én vloer. Tessa van Dalen miste het wippertje op brug, maar turnde verder goed en beheerst. Ze werd vijfde. Emma Burghout kwam als eerstejaars senior ook al goed mee op balk en vloer, maar beheerst, net als Vera Westervoort, de brug nog onvoldoende. Emma werd zevende. Vera turnde een mooie half in, heel uit en een gracieuze vloeroefening. Ze werd negende. Nienke Veninga turnde een goede balkoefening, maar liet wat steken vallen op vloer en brug en werd elfde.

Hard gestraft
Janinka Egas (junior) turnde een goede wedstrijd maar de balk gooide roet in het eten. Met een onderdeel te weinig werd zij hard gestraft. 

Evy van Hemert was bij de instappers succesvol bij het onderdeel sprong. Ze kreeg de meeste punten op dit toestel. Op vloer haalde ze een nieuw puntenrecord. Ze eindigde als vierde. Eva van de Werken turnde ook in deze wedstrijd, maar dan bij de pupillen. Ze turnde, op balk na, een goede wedstrijd. 

Plaatje
Esmeralda van Lopik turnde voor het eerst een nieuwe sprong en deed dit heel netjes. Ook haar vloer was een plaatje. Op brug en balk kan ze nog goed oefenen om de volgende keer nog hoger te eindigen.

Josefine 't Lam gleed uit bij een sprong op balk, waardoor zij nipt vierde werd. Overall gezien turnde zij een zeer goede en stabiele wedstrijd, met vooral op vloer en brug een mooie score. 

Zenuwen
Instappers Luna Burnet en Sarah Groeneveld kampten met zenuwen op hun eerste echte wedstrijd. Sarah turnde een al mooie vloeroefening. Luna turnde een strakke brugoefening. Op balk moeten beide dames flinke stappen gaan zetten om de volgende keer beter mee te komen in het klassement.

Zilver voor Nayinthe
Hannah van Boggelen turnde wegens een knieblessure slechts twee toestellen mee. Hierbij hoorde ze bij de top. Nayinthe van den Heuvel greep naar zilver, met een goede stabiele wedstrijd. Vooral haar schroefsalto werd mooi uitgevoerd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Fenne las zelfverzekerd en rustig voor.
Fenne uit Ameide wint regiofinale voorleeswedstrijd en plaatst zich voor provinciale finale Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Brandweer, ambulance en politie opgeroepen voor fiets in sloot in Schelluinen 112 6 uur geleden
• Winnifred Bouwman in de bibliotheek in Nieuw-Lekkerland.
Winnifred Bouwman neemt na 33 jaar afscheid van de bibliotheek in Nieuw-Lekkerland Nieuws 7 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden