• Albert van den Bosch, inmiddels oud-burgemeester, opende vorig jaar de nieuwe hockeyvelden bij de watertoren.
• Albert van den Bosch, inmiddels oud-burgemeester, opende vorig jaar de nieuwe hockeyvelden bij de watertoren. Archieffoto: Lya Cattel

Hockeyclub start lustrumjaar met reünie

Sport 455 keer gelezen

ZALTBOMMEL • MHC Bommelerwaard viert dit hockeyseizoen zijn achtste lustrum. De club is veertig jaar geleden opgericht door ongeveer dertig vrijwilligers. Het eerste veld was in Rossum, maar een hockeyveld kon dat niet genoemd worden.

MHC Bommelerwaard mocht namelijk een veld lenen van de voetbalclub in Rossum. Vanaf 9.00 uur op zondagochtend mochten de lijnen gekalkt worden en daarna kon Heren I zijn wedstrijd spelen. Trainen gebeurde op een trapveldje aan de dijk, ook in Rossum.

Schootsveld
Toen er meer training- en wedstrijdcapaciteit nodig was, vertrok de club naar het schootsveld in Zaltbommel. Eerst naar de Gisbert Schairtweg, daarna naar de Marten van Rossemsingel. Een bouwkeet fungeerde jarenlang als clubhuis.

Hogeweg
De locatie in de binnenstad was niet ideaal vanwege het verkeer dat een sportclub met zich meebrengt. Na een tiental jaren vertrok de club naar de Hogeweg, de club was uit zijn jasje gegroeid. Er werden twee velden aangelegd waaronder zelfs een kunstgrasveld wat een enorme vooruitgang was.

Watertoren
Inmiddels is de club, ruim 600 leden groot, uitgegroeid tot een bruisende vereniging met veel betrokken leden en ouders. In 2016 betrok de hockeyclub haar nieuwe locatie bij de watertoren waar zij de beschikking heeft over een nieuw clubhuis en drie kunstgrasvelden.

Reünie
Op 2 september om 15.00 uur vindt de feestelijke start plaats van het lustrumjaar. Het lustrumprogramma wordt dan bekend gemaakt en er is een reünie voor oud-leden. Vanaf 15.15 uur wordt er een toernooi gespeeld door (oud)leden. Er is zelfs een team van het eerste uur. Als klap op de vuurpijl zal er een wedstrijd tussen Heren I en een Oud Heren I plaatsvinden.

Foto's
MHC Bommelerwaard nodigt iedereen uit die de club een warm hart toedraagt om op 2 september om 15.00 uur te komen naar het complex aan de Heemstraweg-Oost, ook mensen die geen uitnodiging hebben ontvangen. Mochten er mensen zijn die nog foto's uit de oude doos hebben, dan vraagt de club hen om die mee te nemen voor het Lustrumboek dat medio 2018 zal uitkomen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden