• Van links naar rechts Anita Sørensen, Juun Pieters, Eli Leber, Henny van Kooten en Gyan van den Bogert.
• Van links naar rechts Anita Sørensen, Juun Pieters, Eli Leber, Henny van Kooten en Gyan van den Bogert. foto: Janneke Boogaard

Maasdriel huldigt rugbyspelers

Sport 205 keer gelezen

MAASDRIEL • Juun Pieters uit Ammerzoden, Gyan van den Bogert uit Heerewaarden en Eli Leber uit Hedel spelen in het Bossche rugbyteam tot 16 jaar dat landskampioen werd. Met vrijwel hun hele team kwamen ze dinsdag naar het gemeentehuis in Kerkdriel voor een huldiging.

De raadszaal zat vol met de sporters en hun aanhang. Burgemeester Henny van Kooten was onder de indruk van hun stevige handdruk. Samen met wethouder Anita Sørensen overhandigde hij de jonge Maasdrielenaren een oorkonde en een beeldje om hen te feliciteren. Alle teamleden kregen een medaille als blijk van waardering.

De rugbyspelers van The Dukes uit Den Bosch werden eerst landskampioen in Amsterdam. Daarvoor moesten ze zo'n twintig andere teams verslaan. Juun en Gyan maakten daarnaast ook deel uit van het team dat de landelijke sevens-competitie won.

Op de vraag van wethouder Sørensen of ze weleens wat gekneusd of gebroken hebben, moesten de meeste spelers bevestigend antwoorden. "Maar als je meer ervaring opdoet en meer spiermassa krijgt, worden de blessures minder", vertelde de aanvoerder.

Rugby is niet alleen maar een ruige sport, want in de 'derde helft' drinken de tegenstanders vaak gezellig wat met elkaar. In beide finales stond het Bossche team tegenover dat van Breda. "Daar zitten veel klasgenoten van onze teamleden bij. Tijdens de wedstrijd gaat het hard tegen hard, maar wel met respect voor elkaar."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Gemeenten organiseren inloopbijeenkomst over PFAS Nieuws 41 minuten geleden
• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt net naast de gemeentegrens met Sliedrecht.
Grondeigenaren van zoeklocatie L2 bij Molenaarsgraaf positief over windturbines Nieuws 54 minuten geleden
• Peursum 1 Futsal.
Van Ekeren Hypotheken & Verzekeringen voorziet Peursum 1 futsal van nieuwe polo's Zakelijk 14 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden