• Eén van de recreantengroep aan het oefenen voor de zomershow.
• Eén van de recreantengroep aan het oefenen voor de zomershow. Foto: Janneke Boogaard

Hamarithi schittert op musicalklanken

Sport 240 keer gelezen

AALST/NEDERHEMERT • Alle bijna tweehonderd leden van Hamarithi turnen, dansen, gymmen en springen mee tijdens de zomershow. Vanwege het succes dit keer voor het eerst in tweevoud.

De spanning stijgt bij de donderdagmiddaggroep van 'juffen' Sandra Kerkhoff en Martine van der Vliet. Aan het begin van het gymuur herinnert Sandra de meisjes eraan wat ze hebben afgesproken over de kleding tijdens de show. "Maar ik heb geen witte legging!" roept één van hen bezorgd. "Ik mail wel met mama, dan weet ze precies wat ze moet doen", stelt Sandra haar gerust.

Brug
Dan is het tijd om te gaan oefenen, want zaterdag 1 juli is al snel. "We hebben gekozen voor een nummer met de brug. De rekstok hebben we al eens gebruikt, maar brug nog niet eerder", vertelt Sandra, terwijl ze ondertussen goed in de gaten houdt wat haar recreanten doen. De één heeft een duwtje in de rug nodig, de ander wat hulp om van de lage naar de hoge legger te komen, nummer drie moet opgevangen worden - Sandra weet het blindelings.

Tempo
"Het idee voor dit nummer ontstond tijdens een les, toen de kinderen een keer snel achter elkaar hun oefeningen op de brug deden. Dat zag er al gelijk leuk uit. Er moet wel wat tempo in zitten tijdens zo'n show", gaat ze verder, terwijl ze de muziek opzoekt waarop deze recreantengroep zaterdag zal schitteren: My heart will go on uit Titanic.

Musical
Alle vijftien groepen hebben musicalmuziek uitgekozen om op te turnen, dansen, gymmen en springen. Tarzan voor de jongensgroep, Dirty Dancing - keuze genoeg.

Twee keer
De bijna tweehonderd leden van Hamarithi hebben natuurlijk heel wat fans. "Het werd steeds meer passen en meten. De tribune die we altijd zelf bouwen kon niet groter, dus hebben we er dit jaar voor het eerst voor gekozen twee voorstellingen te geven." De actieve sportclub uit Aalst en Nederhemert verwacht in totaal zo'n zevenhonderd bezoekers.

Concentratie
Stuiterden de meiden het eerste kwartier van de les nog als ongeleide projectielen door de gymzaal, na een enkele strenge terechtwijzing van Sandra neemt de concentratie gaandeweg duidelijk toe. Eén voor één laten ze zien wat ze kunnen op de brug, ieder op haar eigen niveau.

Aan het eind van de les samen het toestel opruimen hoort er ook bij. "Pas op voor je vingers!"

De shows zijn zaterdag 1 juli in sporthal De Maaijenbogerd in Aalst. De avondvoorstelling is uitverkocht, voor de show van 14:30-1700 uur zijn nog kaartjes verkrijgbaar. Ze kosten 5,00 euro. Reserveren kan via de Facebook-pagina of via info@hamarithi.nl.

• Eén van de recreantengroep aan het oefenen voor de zomershow.
• Eén van de recreantengroep aan het oefenen voor de zomershow.
• Eén van de recreantengroep aan het oefenen voor de zomershow.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden