• Mike van den Broek.
• Mike van den Broek. Foto: aangeleverd

Turntalenten uit Hedel en Nederhemert naar halve finale

Sport 291 keer gelezen

REGIO • Afgelopen weekend stond de tweede kwalificatie op het programma van turnen heren. Koen Hermes en Mike van den Broek pakten een ticket voor de landelijke halve finale.

Koen komt uit in de talentendivisie bij de pupillen en turnde een zeer nette dubbel schroef op het onderdeel sprong. Ook zijn arabier tot lig over de pegasus turnde hij zeer strak. Hij behaalde in zijn categorie de derde score op dit toestel (18,90). Ook op rek zette hij een technisch zeer sterke oefening neer met reuzen, losom en streksalto af. Hij scoorde hiervoor 15,30, wat een gemiddelde score was in het klassement. Allround eindigde hij op plaats 12.

Koen woont in Hedel en traint dagelijks onder leiding van Peter Valk en Maarten Verkuijlen in het gebouw van FlikFlak, maar onder de KNGU. Voor wedstrijden komt hij uit voor Sport Balans Culemborg.

Mike van den Broek
Mike wist bij de tweede divisie pupillen de hoogste score te halen op het onderdeel sprong (19,30). Ook op vloer turnde hij een goede basisoefening. Voltige is een onderdeel waar Mike ook hard op vooruit is gegaan. Allround kwam hij tot plaats 7.

Mike komt uit Nederhemert en turnt bij Hamarithi in Aalst en bij Sport Balans Culemborg.

Beide jongens trainen ook nog bij de Oranje Jong talent groep in Den Bosch. De halve finale wordt in het weekend van 20 mei gehouden in Amsterdam.

• Koen Hermes.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden