Afbeelding

KPN plaatst extra GSM-mast in Nieuwaal

Algemeen 121 keer gelezen

NIEUWAAL • KPN plaatst eind dit jaar een extra GSM-mast in Nieuwaal. Dat meldt fractievoorzitter Jaco Melse van het CDA Zaltbommel.

Zijn fractie maakt zich al jaren sterk voor een betere mobiele bereikbaarheid in de buitengebieden van Zaltbommel. Vorige maand deed de fractie een oproep in Het Kontakt aan inwoners om te melden hoe het er voor staat met het mobiele bereik in Zaltbommel. In een paar dagen tijd kwamen zo'n veertig meldingen binnen.

Het CDA ging opnieuw in gesprek met KPN en hoorde dat KPN besloten heeft inderdaad een extra mast te plaatsen. De gemeente Zaltbommel heeft de vergunning voor plaatsing inmiddels al verstrekt.

Ook andere providers kunnen gebruik gaan maken van de nieuwe mast, maar het is niet bekend of ze dat ook echt gaan doen.

Volgens Melse is het CDA echter nog niet klaar. "We denken dat er ook een extra GSM-mast nodig is in de buurt van Kerkwijk en Nederhemert", zegt hij. "We blijven ons inzetten voor verbetering van de mobiele bereikbaarheid."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 13 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden