• De 16-jarige Fleur van Baarle is de nieuwe Aardbeienkoningin.
• De 16-jarige Fleur van Baarle is de nieuwe Aardbeienkoningin. foto: Janneke Boogaard

Fleur is de nieuwe Aardbeienkoningin

Algemeen 291 keer gelezen

ZALTBOMMEL • De uiterst geheime ontmoeting met de negende aardbeienkoningin van de Bommelerwaard vindt plaats in Pizzeria Perla di Cairo aan de Gasthuisstraat. Nog niemand in de stad is op de hoogte van haar identiteit. Nou ja, bijna niemand.

"Ik dacht eerst dat ik een heel groot aardbeienkostuum aan moest, dat leek mij ook wel leuk, maar het werd een hele mooie jurk. Ik ben wel zo rood als het maar kan; rode jurk, rode lippen, en ik draag natuurlijk een grote doos rode aardbeien. O ja, en een kroontje", zegt Fleur van Baarle, 16-jarige Atheneumleerling, dochter van een Bommelse dierenarts. En werkelijk, ze is dol op aardbeien.

Om scholiere Fleur van Baarle tot Aardbeienkoningin Fleur om te toveren kwam een heel team in actie: kapper Wim van der Wal, Linda Zandee voor de make up en Kaatje Kant voor de galajurk.

Op zaterdag 18 juni zal aardbeienkoningin Fleur met de koets naar het voormalige gemeentehuis op de Markt worden gebracht waar zij zal worden verwelkomd door burgemeester Albert van den Bosch. Ondertussen zal zich, naar verwachting, een grote menigte hebben verzameld om de aardbeienkoningin toe te juichen. Er vinden ook allerlei activiteiten plaats waarover Het Kontakt later zal berichten.

Yazied Elwakiel, de eigenaar van de pizzeria waar de aardbeienkoningin incognito werkzaam is, vindt het allemaal prachtig: 'Ik woon al 18 jaar in Nederland. Maar dat ik nog eens een koningin in de zaak zou krijgen…"

Vincent Wibier

http://www.tripzaltbommel.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden