• De wethouder en de voorzitter sloegen donderdag de eerste paal. Foto: Lya Cattel
• De wethouder en de voorzitter sloegen donderdag de eerste paal. Foto: Lya Cattel

Na eerste paal volgt Torenspektakel

Sport 131 keer gelezen

ZALTBOMMEL • De eerste paal voor de nieuwe accommodatie van hockeyclub MHC Bommelerwaard is donderdag de grond in gegaan. Intussen zijn de voorbereidingen voor een actiedag met de ronkende naam Torenspektakel in volle gang.

De officiële starthandeling werd donderdag uitgevoerd door wethouder Han Looijen en Annegien Loudon-Koudijs, voorzitter van MHC Bommelerwaard. Op het nieuwe sportpark De Watertoren bouwt aannemer Guido van der Vliet uit Gameren het nieuwe clubhuis. Ook de voetbalvereniging Nivo Sparta krijgt bij de witte watertoren haar domicilie, waarschijnlijk gecombineerd met de grootste Lidl van Nederland, een fastfoodketen en een tankstation.

Voorjaarsmarkt
Aan het eind van de zomer verhuist de hockeyvereniging. De bouw en verhuizing gaan natuurlijk gepaard met flinke kosten. Daarom worden het hele seizoen lang al activiteiten georganiseerd om geld in te zamelen. Een belangrijke is het Torenspektakel, een voorjaarsmarkt op 17 april, op en rond het 'oude' terrein van MHC Bommelerwaard aan de Hogeweg.

Posters
Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door betrokken ondernemers uit de regio. Zaterdag hebben de jongens van hockeyteam C1 in Zaltbommel bij heel veel ondernemers een poster mogen ophangen, zo ook bij Fysiotherapie Hentzepeter in Zaltbommel.

Hindernisbaan
De praktijk is een trouwe sponsor van MHC Bommelerwaard en zal geheel in hun straatje nu de hindernisbaan sponsoren voor het evenement op 17 april. Een favoriet onderdeel bij alle kinderen dat dus zeker niet mag ontbreken op een voorjaarsspektakel.

Bamboestokken
Ook Bijzonder Wonen draagt MHC Bommelerwaard een warm hart toe. Het makelaarskantoor bedacht een creatieve activiteit voor jong en oud. Tijdens het Torenspektakel ligt het terrein bezaaid met bamboestokken, waar je de mooiste bouwwerken mee kunt maken: 'Bijzonder Bouwen' wordt dat dus.

Online veiling
Op de website staat tot 17 april een wisselend aanbod van veilingkavels. Het werkt net als op Ebay: geïnteresseerden kunnen bieden op een kavel, en op het einde van de looptijd wint de hoogste bieder de betreffende kavel. De opbrengst gaat volledig naar de hockeyclub. De looptijd per kavel varieert en er komen steeds nieuwe kavels bij. De kavels zijn aangeboden door individuele leden, door complete hockeyteams, of door ondernemers of particulieren uit de regio. De kavels kunnen producten zijn, of diensten. De opbrengst van de kavels komt geheel ten goede aan het nieuwe clubhuis van de hockeyclub.

• De jongens van de C1 hingen zaterdag posters van het spektakel op, onder andere bij Fysiotherapie Hentzepeter. Foto: MHC Bommelerwaard
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden