Afbeelding

Nieuw plan voor woningen De Virieupark

Algemeen 144 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Het was een tijdje stil rond de ontwikkeling van het De Virieupark, maar nu ligt er weer een plan op tafel voor de bouw van 140 nieuwe woningen.

Het De Virieupark is het voormalige Van Voordenterrein en ligt tussen de De Virieusingel en de A2. Het gebied grenst in het zuiden aan de Oude Stationsweg en in het zuidwesten aan de achtertuinen van woningen aan de Koningin Wilhelminaweg. Een aantal jaren geleden was er een plan om er ruim 170 woningen te bouwen, waaronder meer dan honderd appartementen, koop en huur. Twee jaar geleden bleken die plannen niet haalbaar en is de ontwikkeling van het gebied stilgelegd.

Halverwege vorige jaar heeft projectontwikkelaar Trebbe Groep uit Enschede zich bij de gemeente Zaltbommel gemeld met serieuze belangstelling voor het gebied. "Diverse gesprekken hebben plaatsgevonden en op dit moment ligt er een concreet aantrekkelijk voorstel van Trebbe", schrijft het college van burgemeester en wethouders in een informatienota aan de gemeenteraad. Volgens het college ligt het verkooprisico volledig bij de koper van de grond en zijn de betalingstermijnen niet gekoppeld aan verkooppercentages. De verkoop van de grond zou de gemeente een positief resultaat van rond de 220.000 euro opleveren.

Geen appartementen
Trebbe wil in tegenstelling tot de vorige projectontwikkelaar géén appartementen in het gebied bouwen. Die appartementen fungeerden in de vorige plannen als een soort geluidswal. Wat overblijft is een nieuwbouwwijk met uitsluitend grondgebonden woningen. "Een heel gedifferentieerd plan", vindt wethouder Han Looijen. "Van goedkope rijtjeswoningen tot wat duurdere twee-onder-een-kap en vrijstaande huizen." Trebbe heeft geen huurwoningen in de planning staan.

De gemeenteraad hoeft geen besluit te nemen over de verkoop van de grond, maar kán het onderwerp wel op de agenda zetten als daar behoefte aan is.

Britta Alink

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden