Afbeelding

Geen tijdelijke, maar wel permanente huurwoningen in Aalst

Algemeen 62 keer gelezen

AALST • In de wijk HAM III in Aalst komen geen tijdelijke goedkope huurwoningen. Wel worden er circa twintig permanente kleine goedkope huurwoningen gebouwd. Dat zei wethouder Adrie Bragt donderdagavond tijdens de behandeling van het Deltaplan goedkope huurwoningen in de carrouselvergadering.

Het lijstje met aantallen te bouwen woningen, dat bijgevoegd was bij het Deltaplan, was slechts 'indicatief', aldus Bragt.

Deze week hadden bewoners van de wijk een bezwaarschrift ingediend tegen het voorgenomen plan om twintig tijdelijke woningen te bouwen. De bezwaarmakers vrezen onder meer waardedaling van hun huizen. 

Wethouder Bragt benadrukte donderdagavond dat de honderd geplande goedkope huurwoningen in Zaltbommel, Brakel, Aalst en Zuilichem bedoeld zijn voor verschillende doelgroepen. "Vooral voor jongeren die in hun eigen dorp willen kunnen blijven wonen", zei hij. "Maar ook voor buitenlandse werknemers, schrijnende gevallen en eventueel statushouders."

Voor de opvang van statushouders komt het college binnenkort met een ander voorstel. De gemeente Zaltbommel moet dit jaar tussen de tachtig en negentig statushouders huisvesten. "Dan hebben we het wel over woningen in de tijdelijke sfeer", aldus Bragt. "We kijken dan ook naar mogelijkheden om bestaand vastgoed in te richten voor tijdelijke bewoning. Of woningen van particulieren, die bijvoorbeeld voor twee jaar aan statushouders kunnen worden verhuurd. Dat staat dus los van dit Deltaplan."

Geert Bok (SGP) pleitte ervoor om de beslissing over het Deltaplan uit te stellen totdat er meer duidelijkheid is over de tijdelijke huisvesting van statushouders. "Ik kan die twee plannen niet los van elkaar zien", zei hij. Ook Koos de Looff (VVD) was voor uitstel van de beslissing. "We gaan begin februari samen met de gemeente Maasdriel praten over een Woonvisie", zei hij. "We kunnen beter even daarop wachten."

De overige partijen willen het Deltaplan wél bespreken in de eerstvolgende gemeenteraad (donderdag 21 januari) en een besluit nemen. In die vergadering staat ook de huisvesting voor statushouders op de agenda.

Wethouder Bragt beloofde de carrousel dat áls er ergens tijdelijke woningen gebouwd gaan worden, hij zal zorgen voor duidelijke communicatie met de omwonenden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 6 uur geleden
Afbeelding
Eigen tulp van Keukenhof voor Fien & Teun: cadeau voor tiende verjaardag van duo Van Hoorne Entertainment Zakelijk 7 uur geleden
Afbeelding
Historisch Collectief brengt oorlogsmonumenten in Molenlanden in kaart voor de jeugd Nieuws 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden