Afbeelding

Culinair genieten in zeer gastvrij Zaltbommel

Algemeen 34 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Vijf restaurants in Zaltbommel hebben zaterdagmiddag 36 mensen culinair verwend tijdens een bijzondere wandeling.

De start was in het historische pand van Wijnkoperij Luuc van Boort, waar de deelnemers een korte rondleiding kregen en een glaasje ‘mooie bubbels’. Daarna gingen ze mee  met de stadsgidsen Fred Keser en Sherry van der Velden voor een korte stadswandeling.

Onderweg maakten ze een stop in het De Virieupark, waar Carciofi Catering voor iedere wandelaar een mooi bordje Vitello Tonnato had klaar staan. Mét een glaasje Limoncello.

Een minuut of twintig verderop wachtte het team van Bommels Uitje de wandelaars op met een alcoholische versnapering: Bommels Bitter (net als nog meer écht Bommelse drankjes te koop in de plaatselijke Gall & Gall). Ook kreeg elke deelnemer een leuke goodiebag met daarin informatie over de Bommelerwaard.

Daarna mocht de groep plaatsnemen op het sfeervolle terras van restaurant La Provence waar ze genoten van een mooi glas witte wijn en een luxe voorgerecht bestaande uit zes kleine hapjes bereid uit eersteklas lamsvlees uit de Bommelerwaard.

Een beetje rozig van de wijn en het prettige zonnetje wandelde de groep naar restaurant La Folie. Hier genoten de gasten van een mooi bordje met visgerechtjes. En een smakelijk glas witte wijn.

Daarna door naar restaurant Jeszebels in de Waterstraat. Daar smulde de groep van tonijn met soja & sesam marshmallows, hummus en nori chips. En natuurlijk een glaasje wijn, uit de Alsace dit keer.

De volgende stop was bij De Eetgelegenheid waar kok Roberto Hoeppe een een prachtig stukje rundvlees uit Ierland serveerde met daarbij een bijzondere Ravioli gevuld met mooie kaas (Reypenear VSOP). En ja hoor, weer een glaasje wijn: een rode Shiraz uit Frankrijk.

Pannenkoekenhuis De Waterpoort serveerde het dessert: een heerlijke smoothie van aardbeien met een flensje gevuld met aardbeien en kiwi.

In de tuin van Stadskasteel Zaltbommel kon de groep tenslotte even napraten en nagenieten met een lekker kopje koffie of thee. Ze waren het zeer met elkaar eens: ‘Dit is voor herhaling vatbaar’.

Britta Alink

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden