Afbeelding

Mogelijk tiny houses in Beersteeg-West

Algemeen 661 keer gelezen

ZALTBOMMEL • De plannen voor het gebied Beersteeg-West worden mogelijk gewijzigd. De gemeente wil verder met de ontwikkeling van kleine huizen in het gebied in plaats van atelierwoningen voor kunstenaars. Omwonenden kwamen met dit idee.

Uit het participatietraject voor de ontwikkeling van het gebied bleek namelijk dat het lastig is een goede vorm voor de atelierwoningen te vinden. De gemeenteraad beslist naar verwachting in december over de wijziging in de ontwikkelingsvisie van het gebied.

Meedenkavond
Tijdens een meedenkavond besprak de gemeente de plannen voor de ontwikkeling van het project met de geïnteresseerden. Vanuit de buurt kwam naar voren dat er wat betreft de atelierwoningen vrees is voor geluidsoverlast voor de woonwijk en het hospice.

Ook uit gesprekken met de kunstenaars zelf bleek dat het lastig is om een goede vorm voor de atelierwoningen te vinden. De gemeente zocht daarom naar een mogelijke oplossing.  

Tiny houses
Inwoners binnen de gemeente dienden vervolgens een verzoek in voor kleine huizen. Het realiseren ervan past bij de ambities van de gemeente. De gemeente wil namelijk een goede mix van woningen, waarbij ook vernieuwende vormen zoals tiny houses een kans krijgen.

30.000 euro
Hoeveel kleine huizen er kunnen komen en hoe die eruit gaan zien, werkt de gemeente verder uit wanneer de raad akkoord is met de uitgangspunten. Voor de uitwerking van de kleine huizen in het gebied en voor het voortzetten van het participatietraject is 30.000 euro nodig. Ook hierover beslist de gemeenteraad naar verwachting in december.

Mailing
Betrokkenen die op de hoogte willen blijven van het project kunnen zicht aanmelden voor een mailing. Zij ontvangen een mail als er nieuws is. Aanmelden kan via beersteegwest@zaltbommel.nl onder vermelding van 'Aanmelding mailing Beersteeg-West', onder vermelding van naam en contactgegevens. 

Visie Beersteeg-West 
De diverse initiatieven voor het gebied Beersteeg-West staan in een ontwikkelingsvisie. Deze visie werd vorig jaar gepresenteerd op een druk bezochte inloopavond. In de visie staan onder andere een hospice, een pluktuin en - nu nog - woningen met een atelier.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk gisteren
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden