• Lex Hoefsloot tijdens de spectaculaire presentatie van de Lightyear One.
• Lex Hoefsloot tijdens de spectaculaire presentatie van de Lightyear One. Foto: aangeleverd

Zonne-auto Lightyear One heeft roots in Well

Algemeen 866 keer gelezen

KATWIJK/WELL • Hij groeide op in Well, hield zijn eerste spreekbeurten op de Hoeksteen, leerde wiskunde op het Cambium in Zaltbommel. En dinsdag presenteerde Lex Hoefsloot (28) de hypermoderne auto Lightyear One aan de wereld.

De auto rijdt op zonnepanelen. Het voertuig is licht en aerodynamisch en daarom veel zuiniger dan andere elektrische auto's. Als je hem buiten laat staan, laadt de accu vanzelf weer op. Op een accu kom je tot in Zuid Frankrijk en ook aan het gewone stopcontact kun je de auto weer snel opladen.

Theaterhangaar
De presentatie was een spectaculair evenement in de theaterhangaar in Katwijk, bekend van Soldaat van Oranje.

Het eerste exemplaar van de Lightyear One is een prototype dat nog verder moet worden getest. Er zijn tot nu toe honderd auto's à 140.000 euro verkocht.

Studenten
Het initiatief voor het ontwikkelen van deze auto van de toekomst kwam van vijf studenten, die studeerden aan de Technische Universiteit van Eindhoven. Zij maakten de eerste gezinsauto op zonne-energie voor de World Solar Challenge in Australië en wonnen daarmee het wereldkampioenschap. Het bedrijf Lightyear richtten ze op in 2016, het is gevestigd in Helmond. Lex Hoefsloot is CEO van Lightyear.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden