Johan Cahuzak
Johan Cahuzak Foto: Lya Cattel

De column van Johan Cahuzak: Regels

Algemeen Column 317 keer gelezen

Regels

Toen de verhuizer kwam kijken, lag er nog een met puin verhard pad. Hij vond het prima en zag kans om zo dicht bij ons nieuwe huis te komen. Maar het pad werd afgemaakt. Niet alleen met een bovenlaag en grind maar vooral ook met een paal. Een sta in de weg. Dat heb je meer in het leven en dan komt voor mij de onvermijdelijke vraag: Respecteer ik de regels of trek ik mijn eigen plan?

Vooropgesteld, je eigen plan trekken mag. Mits je de omgeving, je medemensen en uiteraard ook je zelf geen schade doet. Maar na overleg koos ik voor de nette en wettelijke variant. Ik belde de gemeente en legde de situatie voor, er van uitgaand dat ik een sleutel zou krijgen om de paal tijdelijk te verwijderen. Een paar uur later werd ik gebeld: Niks sleutel en geen vrachtwagen. Zoek maar een alternatief. Ik haast me te zeggen dat ik dat begrijp van ambtenaar Kees. Maar 't was wel een beetje lastig.

De verhuizer, een praktijkjongen, bood uitkomst. Hij had een bosje van dat soort sleutels. Eentje paste. We lachten. Voorzichtig werd de wagen op de goede plaats gemanoeuvreerd. De drie mannen gingen aan het werk, het was zo gepiept. Nog een kopje koffie, paal er weer in en klaar was Kees.

Johan Cahuzak

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden