Afbeelding
Archieffoto: Janneke Boogaard

VVD vraagt naar dienstregeling buurtbus 268

Algemeen 652 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Het Zaltbommelse VVD-raadslid Isabel Plessius heeft aan burgemeester en wethouders schriftelijke vragen gesteld over de dienstregeling van de buurtbussen. Vooral de tijden waarop lijn 268 rijdt, zijn volgens haar onlogisch.

"Er zit een behoorlijke wachttijd tussen de aankomst van de treinen en het vertrek van deze lijn."

Toeristen, ouderen en studenten
Dat is ongunstig voor toeristen, die zo minder snel naar de binnenstad kunnen reizen. Maar ook voor kwetsbare en oudere inwoners en studerende jongeren.

"Tijdens de jongerenbijeenkomst die de VVD organiseerde kwam aan bod dat het voor jongeren onaantrekkelijker is geworden om de avonden of weekenden terug te komen van hun studie door onder andere de aansluiting van de buurtbussen op de treinen", weet Plessius.

Alternatief voor fiets of auto
En dat juist nu de buurtbus een goed alternatief zou kunnen zijn voor de fiets of auto om van en naar het NS-station in Zaltbommel te reizen, gezien het tekort aan fietsenstallingen en parkeerplaatsen.

Om al deze redenen wil de VVD dat het college in gesprek gaat met Arriva over de aansluiting van de aankomst- en vertrektijden van de buurtbussen op die van de treinen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden