Afbeelding
Foto: Lya Cattel

Drie Bommelerwaarders in waterschap, nul in provincie

Algemeen 504 keer gelezen

REGIO • Van de 55 zetels in het waterschapsbestuur worden er de komende vier jaar twee door Hedelnaren bezet: Gerard van den Anker (CDA) en Michiel Alexander de Raaf (Water Natuurlijk). Jan Opschoor uit Nederhemert blijft voor 50PLUS in het waterschap actief.

Donderdag worden ze beëdigd in het waterschapskantoor in Tiel. Het aantal vrouwen in het bestuur is na de verkiezingen verdubbeld van vijf naar tien. Daar zijn geen kandidaten uit de Bommelerwaard bij.

Ook de nieuwe leden van Provinciale Staten worden donderdag beëdigd, maar dan in Arnhem. Voorkeursstemmen hebben geen verandering gebracht in de bezetting van de zetels, zo bleek maandag uit de definitieve verkiezingsuitslagen. Dat betekent dat de Bommelerwaard niet meer is vertegenwoordigd in het provinciebestuur. Engelina van Steenbrugge uit Gameren stond te laag op de CDA-lijst om nog vier jaar door te kunnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Ook in de gemeente Katwijk grijpt de provincie in om toch ruimte te geven om windturbines te plaatsen.
Provincie = pro-wind-sie: gedeputeerde Berend Potjer aarzelt niet regie gemeenten over te nemen bij plaatsen windturbines Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 8 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 10 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden