Afbeelding
Foto: Stockbeeld

Raad beslist nog niet over ijsbaan Brakel

Algemeen 283 keer gelezen

BRAKEL • De gemeenteraad van Zaltbommel heeft donderdagavond nog geen besluit genomen over de verplaatsing van de ijsbaan van de Van Heemstraweg naar een terrein aan de Langerakseweg.

De verplaatsing is nodig omdat op de huidige locatie van de ijsbaan een bedrijventerrein komt.

De gemeente heeft met Aannemersbedrijf G. van der Ven afgesproken dat dat bedrijf zorgt voor de verplaatsing én zorgt voor een waterberging op de nieuwe locatie. Die 'retentie' moet er komen in opdracht van het Waterschap.

Weitjesweg

Een groep bewoners van de Weitjesweg, die tegenover de nieuwe locatie wonen, maakt zich zorgen. Zij zeggen niet tegen een ijsbaan te zijn, maar wel tegen de bouw van een clubgebouw. De bewoners vrezen dat daar grote evenementen worden georganiseerd.

De coalitiepartijen SGP, ZVV, ChristenUnie en VVD haalden het onderwerp donderdag van de agenda van de raad af. Bovendien dienden ze een motie in met een opdracht aan het college.

Exploitatieovereenkomst

"We hebben vraagtekens over de eigendomspositie van de grond", lichtte fractievoorzitter Geert Bok toe. "Ook is er nog geen exploitatieovereenkomst met de gebruikers van het toekomstige gebouw op het terrein. En wij vinden dat de bewoners betrokken moeten worden bij de verdere invulling van het perceel aan de Langerakseweg."

Multifunctionele accommodatie

Frits van der Schans van de PvdA/GroenLinks benadrukte 'blij' te zijn met de motie. "Retentie en ijsbaan is een logische koppeling", zei hij. "Maar het verenigingsgebouw zou ook op een andere locatie kunnen komen." Daarmee doelde hij op de toekomstige multifunctionele accommodatie waar de voetbalclubs Brakel en Zuilichem en de twee basisscholen van Brakel in de toekomst een nieuw onderkomen zouden kunnen krijgen.

De motie werd gesteund door de overige fracties en ook wethouder Gijs van Leeuwen kon zich er in vinden.

Britta Alink

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden