Afbeelding

Raad pleit voor behoud van bus in Nieuwaal

Algemeen 291 keer gelezen

ZALTBOMMEL • De gemeenteraad van Zaltbommel stuurt het college naar de provincie om te praten over de nieuwe dienstregeling van Arriva bussen.

Gevolg van die nieuwe regeling is dat bus 49 niet meer door Nieuwaal. "Dat is een achteruitgang van het bestaande aanbod", aldus Gilco Grandia van de ChristenUnie donderdagavond tijdens de gemeenteraad. "Het tast de leefbaarheid van de kernen aan. Aan de ene kant willen we het gebruik van openbaar vervoer stimuleren, maar aan de andere kant wordt dat onmogelijk gemaakt door dit soort maatregelen. En dat terwijl in het bestuursakkoord staat dat het niveau van openbaar vervoer in stand gehouden moet worden."

Wethouder Willem Posthouwer begrijpt de kritiek, maar heeft ook begrip voor de afwegingen van Arriva. "Als er niemand in de bus stapt, dan houdt het op", zei hij. "Als ik het goed begrijp maken er dagelijks maar vijf mensen gebruik van de bus."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 11 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 16 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden