• V.l.n.r. Emma van de Werken, Marjorie Brandsma, Mari-Lynn van Boggelen en Jasmine Szalla.
• V.l.n.r. Emma van de Werken, Marjorie Brandsma, Mari-Lynn van Boggelen en Jasmine Szalla. Foto: aangeleverd

Zilver en brons voor Hamarithi op eerste kwalificatie

Sport 119 keer gelezen

AMSTERDAM/CULEMBORG/AALST • Roosmarijn Groeneveld en Mari-Lynn van Boggelen van Hamarithi hebben een medaille veroverd tijdens kwalificatiewedstrijden in Culemborg en Amsterdam.

De jeugd-, junior- en seniorturnsters van Hamarithi turnden zaterdag hun eerste kwalificatiewedstrijd. De turnsters van divisie 5 en 6 turnden in Culemborg en de turnsters van de jeugd nationaal divisie 3 turnden in Amsterdam.

Roosmarijn Groeneveld was bij de jeugd zesde divisie de beste van Hamarithi. Ze won brons door haar goede sprong en was veruit de beste op de brug. Op de voet volgde Eline van Zandvliet als vierde. 

Ticket voor halve bondsfinale
In Amsterdam werd de eerste kwalificatie geturnd door de meisjes in de categorie jeugd nationaal divisie 3. Voor hen een spannende dag, want een ticket voor de halve finale van de landelijke kampioenschappen, viel er te halen.

De verwachting was dat er een zeer sterk deelnemersveld was. Hierdoor werden er alleen persoonlijke doelen gesteld. Dit pakte voor alle deelneemsters van Hamarithi bijzonder goed uit. Mari-Lynn van Boggelen behaalde een monsterscore van 13,833 op brug. Op vloer werd ze met 13,400 eerste. Allround kwam ze tot zilver. Of dit genoeg is voor een ticket is nog onduidelijk. Slechts een klein percentage stroomt door.

Na de kerstvakantie zullen de individuele wedstrijden zich voortzetten en zullen ook de jong-talentjes naar Den Haag afreizen voor hun eerste wedstrijd.

Meer informatie: www.hamarithi.nl 

• V.l.n.r. Emma van de Werken, Marjorie Brandsma, Mari-Lynn van Boggelen en Jasmine Szalla.
• Roosmarijn Groeneveld won in de zesde divisie het brons.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 12 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden