Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Informateur West Betuwe adviseert coalitie met vijf partijen

Algemeen 152 keer gelezen

WEST BETUWE • Marianne Kallen, informateur in West Betuwe, adviseert om coalitiegesprekken te starten met Dorpsbelangen, CDA, Leefbaar Lokaal Belang, ChristenUnie en GroenLinks. Het voorstel is om de zondagsopening niet in een coalitieakkoord op te nemen.

De afgelopen week heeft Kallen met alle politieke partijen van West Betuwe meerdere gesprekken gevoerd in een open en constructieve sfeer. De informatiefase is nu afgerond en het advies van de informateur is om op basis van deze gesprekken, mede in ogenschouw nemende de uitslag van de verkiezingen, te komen tot een brede coalitie die zoveel mogelijk een afspiegeling kan zijn van de bevolking van de nieuwe gemeente West Betuwe. Dat meldt Rutger van Stappershoef namens het onderhandelingsteam.

Zondagsopening
Daaraan ligt ook ten grondslag dat bijna alle partijen, desgevraagd, hebben aangegeven het beter te vinden de zondagsopenstelling van winkels niet op te nemen in een coalitieakkoord, maar als vrije kwestie aan te merken. Concreet betekent dit dat alle 31 raadsleden van West Betuwe hierover gaan debatteren en stemmen als dit onderwerp in de raad op de agenda zal komen. 
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden