• De kermis in Kerkdriel is de grootste in de omtrek.
• De kermis in Kerkdriel is de grootste in de omtrek. Foto: Lya Cattel

Kermis Kerkdriel in andere handen

Algemeen 2.411 keer gelezen

KERKDRIEL • De kermis in Kerkdriel wordt volgend jaar niet meer georganiseerd door de Duursma Groep. De Theater-Technische Compagnie heeft de nieuwe aanbesteding gewonnen die de gemeente Maasdriel had uitgeschreven.

Duursma organiseerde de kermis sinds 2012. Dat jaar besloot de gemeente de kermis te privatiseren. Dat leidde tot veel politiek debat en hevig protest van inwoners, maar uiteindelijk was iedereen vanaf het begin dik tevreden over Duursma. 

Prijs-kwaliteit
Vorig jaar liep het contract af en moest er een nieuwe aanbesteding plaatsvinden. Er meldden zich vier geïnteresseerde partijen. Theater-Technische Compagnie is als beste uit de selectie gekomen qua prijs-kwaliteitverhouding, meldt de gemeente in een persbericht.

Reactie
René Duursma van de Duursma Groep vindt het 'heel jammer' dat hij de opgebouwde band met de gemeente, horeca en bewoners niet kan voortzetten. "Maar die kans is er altijd bij een aanbesteding", reageert hij nuchter.

Keuze
Volgens Duursma heeft geld de doorslag gegeven. "Wij scoorden het hoogst op kwaliteit, maar de gemeente heeft meer gewicht toegekend aan de prijs. Dat is hun keuze. Voor het bedrag dat de Theater-Technische Compagnie heeft neergelegd hadden wij de kermis nooit kunnen organiseren. Dat maakt deze uitkomst voor mij wat minder zuur."

Wethouder Erik van Hoften bevestigt dat prijs voor zestig procent meetelde en kwaliteit voor veertig procent. "Maar ook bij omdraaiing van de percentages kwam dezelfde inschrijver als beste uit de bus", geeft hij aan. 

Schoon en veilig
Er is volgens Van Hoften gekeken naar 'een schone kermis met een familiair karakter, veilige attracties, lage ritprijzen, georganiseerd door een professionele externe partij onder supervisie van de gemeente.' "De opzet zal vergelijkbaar blijven."

Theater-Technische Compagnie is volgens de wethouder een ervaren partij. "Zij organiseren onder andere de concerten van André Rieu op het Vrijthof."

Stichting Evenementen Maasdriel (SEM) heeft meegekeken bij het uitzetten van de opdracht en zal ook nauw betrokken zijn bij de uitvoering.

De aanbesteding geldt voor maximaal vijf jaar, maar de gemeente kan het contract jaarlijks opzeggen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 15 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 21 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden