• Het overdekte winkelcentrum in Kerkdriel.
• Het overdekte winkelcentrum in Kerkdriel. Foto: Lya Cattel

Dienstverlening en winkels kunnen samen in Maasdriel

Algemeen 445 keer gelezen

MAASDRIEL • De gemeente Maasdriel gaat de centrumvisie voortaan ruimer interpreteren. Daarmee wordt het bijvoorbeeld mogelijk dat ondernemers zowel winkels als dienstverlenende bedrijven vestigen buiten de drie aangewezen centra in Kerkdriel, Ammerzoden en Hedel.

Het moet dan wel gaan om gebieden waar al bedrijvigheid is, zoals aan de Hogebankweg in Kerkdriel. "Dat gebied is van oorsprong een buurtwinkelcentrum. Het is belangrijk voor de leefbaarheid dat panden daar niet leegstaan", zegt wethouder Jan-Hein de Vreede.

Kapper, schoonheidssalon en kledingzaak
De Hogebankweg was de aanleiding om de visie tegen het licht te houden, want een ondernemer die daar een kapperszaak, schoonheidssalon en kledingwinkel wilde beginnen kreeg nul op het rekest. Er mocht óf dienstverlening óf een winkel gevestigd worden, om te stimuleren dat detailhandel zoveel mogelijk in de drie centra geconcentreerd zouden blijven. De betreffende ondernemer koos voor de dienstverlening, maar kan nu ook een vergunning aanvragen voor een winkel.

Detailhandel op versnipperde locaties, zoals langs toegangswegen naar de dorpen, wordt wel ontmoedigd. "Als die locaties vrijkomen, proberen we ze een andere functie te geven, zoals wonen of een kantoor."

De gemeente kwam tot de bredere visie in samenspraak met ondernemers. De Vreede: "Bij aanvragen in de toekomst gaan we samen kijken of er beperkingen worden ervaren en wat wenselijk is."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden