• Bjorn van der Wal en Imani Rike maken deel uit van Rabo Young Ambition.
• Bjorn van der Wal en Imani Rike maken deel uit van Rabo Young Ambition. Foto: Janneke Boogaard

Jongerenpanel Rabo Young Ambition organiseert Carrière Event

Algemeen 531 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Sinds begin dit jaar is het jongerenpanel Rabo Young Ambition actief. Hun eerste grote event vindt woensdag 14 november plaats. Voor jongeren, door jongeren.

Imani Rike (19) en Bjorn van der Wal (22) zijn twee van de panelleden. Imani vertelt hoe ze op het idee kwam om zich aan te melden: "Ik was als Rabobank-lid bij de huiskamersessie met Geraldine Kemper en Jan Versteegh in de Poorterij. Daar zag ik een flyer liggen over het jongerenpanel. Dat leek me interessant, en dat bleek het ook zeker te zijn."

Luisteren
Ze vertelt enthousiast: "De Rabobank vraagt regelmatig onze mening, bijvoorbeeld over de beste manier om met jongeren te communiceren. Soms vinden wij de aanpak achterhaald en hebben we er andere ideeën bij. Die worden dan overgenomen. De Rabobank luistert dus echt naar ons."

Opleiding
Ook Bjorn bevalt het goed om deel te nemen aan Rabo Young Ambition. "Ik ben gevraagd toen ik begin dit jaar bij het kantoor aan de Hogeweg een tweede rekening kwam openen. Ik studeer international event management. Alles wat ik in mijn opleiding leer, komt terug in het panel."

Serieus
Zeker nu het panel het Rabo Carrière Event voorbereidt, kan Bjorn zijn hart ophalen. Ook voor Imani, die haar opleiding tot management assistent heeft afgerond en daarin nu een vervolgstudie volgt, biedt zo'n event een mooie kans om praktijkervaring op te doen. Bjorn: "Als je namens de Rabobank contact opneemt met een bedrijf, word je eerder serieus genomen. En we hebben ervaren bankmedewerkers achter ons staan die helpen om de organisatie goed op poten te zetten."

Wel even iets anders
Imani: "Ik vind het best bijzonder dat ik aan zo'n groot event mag meewerken. De Rabobank stelt een behoorlijk budget beschikbaar. Dit is wel even iets anders dan bijvoorbeeld een stage-opdracht."

Goede start op de arbeidsmarkt
Het Rabo Carrière Event is bedoeld om jongeren uit de Bommelerwaard een goede start op de arbeidsmarkt te geven. De doelgroep bestaat grofweg uit de leeftijdsgroep van 16 tot 25; van
scholieren die een bijbaan zoeken tot studenten en jongeren die een eerste baan hebben en een volgende stap willen maken.

Werkervaring
"Eén van de dingen waar je als jongere tegenaan loopt, is dat er bij bijna alle vacatures werkervaring wordt gevraagd", merkt Imani. "Dat is lastig als je net van school komt. Het is dus belangrijk om al tijdens je opleiding een bijbaan te vinden die aansluit bij je toekomstige werk. Tijdens het event is er een workshop hoe je je netwerk kunt uitbreiden om aan zo'n baan te komen." Andere workshops zijn een goede cv en sollicitatiebrief maken of je eigen bedrijf starten.

Stage- en banenmarkt
Meteen de daad bij het woord voegen kan op de stage- en banenmarkt. Bjorn: "We hebben de deelnemende bedrijven gevraagd een ervaren en een jonge werknemer af te vaardigen. We denken dat jongeren op die manier een goede inkijk krijgen in een bedrijf."

Ervaringen delen
De panelleden zijn druk bezig hun achterban te mobiliseren en hopen op veel animo. Waar ze het meest naar uitkijken? Bjorn: "Ik ben benieuwd om van anderen te horen hoe zij zichzelf versterken. En ik hoop dat ze door het event zien dat je hier zó naar binnen kan stappen." Imani: "Ik vind het leuk dat wij ingezet worden als gastheren en -vrouwen. Ik hoop veel ervaringen te delen die avond."

Praktische info
Het event is gratis toegankelijk, iedereen - ook mensen die geen klant zijn bij de Rabobank - kan gewoon binnenlopen tussen 18:00 en 22:00 uur in het Coöperatiehuis aan de Hogeweg 55 in Zaltbommel. Een DJ zorgt voor een gezellige sfeer en er zijn hapjes en drankjes. Alsof dat allemaal nog niet motiverend genoeg is, wordt er ook nog een fashionbon voor een zakelijke outfit verloot onder belangstellenden die zich vooraf opgeven. Overigens kan het jongerenpanel nog deelnemers gebruiken.

Aanmelden en info over het event via deze link.


q www.rabobank.nl/bommelerwaard

Janneke Boogaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden