Afbeelding
Foto: Stock

Wilgen knotten en hout hakken tijdens Natuurwerkdag in de Bommelerwaard

Algemeen 156 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Tijdens de landelijke Natuurwerkdag op zaterdag 3 november zijn er ook in Bommelerwaard verschillende activiteiten in het groen. 

De Natuurwerkdag is de de grootste vrijwilligersdag in het groen, op meer dan 550 plekken in Nederland steken vrijwilligers de handen uit de mouwen. Stichting Landschapsbeheer Gelderland coördineert de Natuurwerkdag voor meer dan tachtig locaties in Gelderland, ook in de Betuwe. 

In natuurreservaat Kloosterwiel Zaltbommel worden er bijvoorbeeld wilgen geknot in de grienden rondom het wiel. Het wilgenhout wordt op rillen gelegd en deels versnipperd. De snippers worden weggereden voor het aanliggende wandelpad. 

Op Fort de Voorn in Heerewaarden kunnen belangstellenden onder begeleiding appel- en perenbomen snoeien. In de meer dan 200 jaar oude historische appel- en perenboomgaard geeft de Hoogstambrigade Bommelerwaard uitleg en werkt mee. Kinderen kunnen meehelpen met het maken van takkenrillen.

Op Landgoed Thedinghsweert kan vrijwilligers hout hakken, een overgroeid pad vrijmaken, in de lijnolie zetten van divers hout, opdringerige bramen weghakken of meehelpen een stuk bij de 'flowforms' tuin weer bij te werken. Na afloop is er een aanschuiftafel met een maaltijd.

Voor gereedschappen, koffie en thee en soms zelfs de lunch wordt gezorgd. Op sommige locaties zijn speciale kinderactiviteiten. Een overzicht van alle locaties is op de website te vinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Damen Shipyards start bouw nieuw distributiecentrum in Schelluinen Zakelijk 18 apr, 13:23
Afbeelding
Bedrijven uit Groot-Ammers en Goudriaan laten leerlingen proeven van techniek Zakelijk 18 apr, 08:23
Afbeelding
Gemeenten reageren verschillend op nieuws rondom Dierenambulance, Molenlanden ziet het als een 'interne kwestie' Nieuws 17 apr, 21:23

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden