• Thijs deed eindexamen aan Buys Ballot en studeert nu Chemical Engineering and Chemistry aan de TU in Eindhoven.
• Thijs deed eindexamen aan Buys Ballot en studeert nu Chemical Engineering and Chemistry aan de TU in Eindhoven. archieffoto: Janneke Boogaard

Thijs van Horssen wint STimuleringsbeurs

Algemeen 452 keer gelezen

ZALTBOMMEL/EINDHOVEN • Thijs van Horssen is één van de veertien eerstejaars studenten, die een STimuleringsbeurs krijgen ter waarde van 2018 euro.

Thijs deed examen op het Cambium College Buys Ballot in Zaltbommel en volgt nu de bacheloropleiding Chemical Engineering and Chemistry.

Technische Universiteit Eindhoven

De STimuleringsbeurzen worden dinsdag 16 oktober uitgereikt door de faculteit Scheikundige Technologie van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e).

Van de zes meisjes en acht jongens die dinsdag 16 oktober de STimuleringsbeurs ontvangen, zijn tien studenten afkomstig uit Nederland.

Engelstalig

Sinds vorig jaar is de bacheloropleiding Chemical Engineering and Chemistry geheel Engelstalig, waardoor de opleiding ook steeds meer internationale studenten aantrekt. Daarom zijn er dit jaar ook vier internationale studenten die een beurs ontvangen. De beurzen worden voor de zesde maal uitgereikt. De TU/e wil hiermee benadrukken dat er veel vraag is naar afgestudeerde scheikundig technologen.

Extra activiteiten

Elke eerstejaars student met een gemiddeld eindexamencijfer van 6,5 of hoger maakte kans op één van de beurzen. De jury selecteerde de winnaars op basis van de extra bèta-activiteiten, de maatschappelijke activiteiten en de originaliteit en creativiteit van het profielwerkstuk van de kandidaten.

Sinds 2013 zet de faculteit jaarlijks een bedrag van 40.000 euro voor de beurzen in. Het geld is afkomstig van de diverse spin-off bedrijven (opgericht door oud-masterstudenten of -promovendi) van de faculteit en is ondergebracht in het TU/e Amandus H. Lundqvist Scholarship Program (ALSP).

Over Scheikundige Technologie

Bij de faculteit Scheikundige Technologie aan de TU/e leren studenten chemie en chemische processen in de praktijk toe te passen. De faculteit biedt een bacheloropleiding, een masteropleiding en een ontwerpersopleiding (PDEng). Het onderwijs is nauw verweven met het onderzoek dat binnen de negen onderzoeksprogramma's plaatsvindt. Het onderzoek richt zich op belangrijke gebieden binnen de scheikunde en scheikundige technologie die relevant zijn voor huidige en toekomstige maatschappelijke en industriële behoeften.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• De paars gearceerde gebieden zijn de mogelijke locaties voor de windmolens. L2 ligt centraal op deze afbeelding.
Inwoners Brandwijk en Molenaarsgraaf negatief over zoeklocatie L2 voor windturbines: 'Geen draagvlak' Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Dijk, oever en berm: Waterschap maait vroeg in het jaar voor natuur en veiligheid Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Drukbezochte avond voor het dorp trapt viering tiende verjaardag 't Wingerds Hof in Wijngaarden af met video en foto's 20 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden