• Op de braderie verkocht Ronde Tafel 194 zo'n 380 eendjes voor de theetuin. In totaal staat de teller nu op 900.
• Op de braderie verkocht Ronde Tafel 194 zo'n 380 eendjes voor de theetuin. In totaal staat de teller nu op 900. Foto: Lya Cattel

Theetuin Harmonika komend voorjaar open

Algemeen 379 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Dit najaar starten de voorbereidingen voor een theetuin bij de Tijningenplas, gerund door mensen met een beperking. Met een duck race wordt geld ingezameld voor inrichting van de tuin.

De tuin van dagcentrum De Harmonika van zorgorganisatie 's-Heeren Loo grenst aan het grasveld langs de Tijningenplas. Met die plas heeft de gemeente Zaltbommel grootse plannen waarop De Harmonika kan meeliften.

Appeltaart
"Aan de andere kant van onze heg gaan we het terras maken", vertelt Mala Westerbrink van De Harmonika. Daar gaan de cliënten vanaf het voorjaar de befaamde appeltaart serveren, naast koffie, thee, fris en ijs. "Ze hebben er veel zin in", kondigt Westerbrink aan. De theetuin zal doordeweeks open zijn van 8:30 tot ongeveer 16:00 uur.

Ronde Tafel 194
De Harmonika maakt dankbaar gebruik van een actie van Ronde Tafel 194. Op zondag 2 september om 14:00 uur laten de Bommelerwaardse mannen van deze serviceclub honderden badeendjes te water bij het Parkeiland.

1300 badeendjes
"Na zes jaar een rally met historische auto's te hebben georganiseerd, waren we aan het nadenken over een actie die voor meer mensen toegankelijk is", vertelt Jaap Evers van de Ronde Tafel. "Toen we onverwachts 1300 badeendjes gesponsord kregen, was de keuze voor een duck race snel gemaakt!"

De leden kozen vrijwel unaniem voor het projectvoorstel van De Harmonika als goed doel. "Iedereen kent de appeltaart van De Harmonika, maar we stonden versteld van wat ze nog meer allemaal doen. Daarnaast is de theetuin een heel mooie gelegenheid voor met name wat jongere mensen bij de dagbesteding om in contact te komen met andere mensen."

Zoete broodjes
De eendjes gaan als zoete broodjes over de toonbank, er zijn er al zo'n negenhonderd verkocht voor 5,00 euro per stuk. Ook kochten zo'n twintig bedrijven voor honderd euro een extra grote eend. Op 2 september gaan ze met elkaar de strijd aan. Sponsors hebben voor leuke prijzen gezorgd.

Beetje stroming
"We kiezen voor het Parkeiland omdat daar een beetje stroming staat, dat heb je bij de Tijningenplas niet. We denken dat het ook een gezellige plek is. Er komt muziek en een bar, dus laat die eendjes maar lekker een half uurtje dobberen."

Eendjes kopen kan bij De Harmonika aan de Nieuwe Tijningen of per mail: bestuurrt194@gmail.com.


Janneke Boogaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Hoe het toneelstuk 'Nieuwpoort, het wel ende wee van een fort' Langerak en Nieuwpoort samenbrengt met video en foto's 6 uur geleden
• Wethouder Maarten van Helden en Irma Kenters onthullen het bord.
Voortaan langzamer rijden bij Goudriaan: Rondje Goudriaan naam nieuwe rotonde Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
25-jarige vrouw wordt geschept door auto in Oud-Alblas 112 20 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden