• De Klankenkaravaan maakte samen met de kinderen een voorstelling.
• De Klankenkaravaan maakte samen met de kinderen een voorstelling. Foto: aangeleverd

De Walsprong begint schooljaar met feest

Algemeen 270 keer gelezen

ZALTBOMMEL • Openbare basisschool De Walsprong in Zaltbommel bestaat 25 jaar. Dat werd gevierd op de eerste schooldag van het nieuwe jaar met een creatief en muzikaal programma.

De Klankenkaravaan kwam op school om de hele ochtend met alle kinderen een muzikaal en creatief project op te zetten. Dans, zang, handvaardigheid, alles in één dag met aan het einde een voorstelling voor en door alle kinderen. Vanzelfsprekend kwamen ook ouders kijken naar het spektakel op de grote speelplaats van brede school De Waluwe.

Voor slecht weer was de grote gymzaal van de brede school achter de hand, maar het weer werkte goed mee zodat alles lekker in de buitenlucht kon plaatsvinden.

Fusie
De Walsprong is in 1993 ontstaan uit een fusie tussen twee scholen: de Dr. A.F. Philipsschool op de Omhoeken waar nu het Fieppaviljoen moet verrijzen, en de Hugo de Grootschool. De naam, door een leerling bedacht, symboliseert de verplaatsing van de leerlingen uit het centrum van Zaltbommel (sprong over de wallen) naar de wijk De Vergt.

Brede school
In januari 2011 maakte de school een nieuwe sprong naar de gloednieuwe brede school De Waluwe in de gelijknamige nieuwbouwwijk. Daarmee maakte de basisschool plaats voor verdere ontwikkeling van De BinnenVergt op de oude locatie.

In de brede school worden krachten van kinderopvang, voorschoolse educatie en basisonderwijs gebundeld tot 'een vlechtwerk van opvang, educatie en zorg' voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar. Kinderen kunnen in de brede school De Waluwe van 's ochtends tot 's avonds terecht voor onderwijs, opvang en zorg. Ook voor volwassenen is er een educatief centrum.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden